Eerste topvrouw in geschiedenis voor Boer & Croon

24 januari 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Cateautje Hijmans van den Bergh eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter van Boer & Croon.

Cateautje Hijmans van den Bergh is benoemd tot bestuursvoorzitter van advies- en management-organisatie Boer en Croon. Hiermee is ze de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter nadat ze was eerder al de eerste vrouwelijke partner van het adviesbureau was. Cateautje Hijmans van den Bergh is de opvolger van Rob van der Laan, die zijn voorzitterschap reeds heeft neergelegd. Sinds 2002 was Hijmans van den Bergh werkzaam als partner bij Boer & Croon Corporate Strategy.

Cateautje Hijmans van den Bergh - BoerCroon

Hijmans van den Bergh gelooft naar eigen zeggen weliswaar heel erg in diversiteit, maar vindt dat kwaliteit voorop dient te staan. Ze is dan ook geen voorstander van quotering, maar van zelfregulering. "Dan beklijft het resultaat tenminste" aldus de adviseur.

Over Cateautje Hijmans van den Bergh

Na haar doctoraalexamen Klassieke Talen aan de Rijksuniversiteit Leiden trad Cateautje Hijmans van den Bergh in dienst bij Bank Mees & Hope (nu Fortis/MeesPierson), waar zij circa tien jaar werkzaam is geweest in allerlei functies op het gebied van financieringen van grote corporates en projecten, zowel in binnen- als buitenland. Daarna stapte ze over naar Boer en Croon.