Boer & Croon adviseurs runnen Rode Kruis Ziekenhuis

12 november 2012 Consultancy.nl

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk heeft Boer & Croon interim adviseur Johan Wagenaar per direct benoemd tot ad interim lid van de Raad van Bestuur. Wagenaar volgt Marianne Acampo op, die haar functie half oktober neerlegde. De keuze voor een interimmer van Boer & Croon is wellicht niet geheel verrassend, de voorzitter van het tweekoppige RKZ Bestuur (Jeroen van Roon) heeft tot voor kort meer dan twaalf jaar gewerkt voor het Nederlandse adviesbureau.
 
Johan Wagenaar
Door het opstappen van Acampo moest het ziekenhuis op zoek naar een opvolger. Als ad interim oplossing is gekozen voor de ervaren interim bestuurder Johan Wagenaar. Hij is sinds 2005 op interim basis actief voor Boer & Croon Executive Managers en heeft veel bestuurlijke ervaring in ziekenhuizen, GGZ-instellingen en overheid. In de afgelopen jaren heeft hij als interim bestuurder gewerkt bij o.a. Zorggroep Pasana, GGZ Delfland en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk.
 
De belangrijkste taak van Johan Wagenaar wordt leiding geven aan het grote kostenreductieprogramma van het ziekenhuis (het ziekenhuis kampt met een miljoenenschuld). Jeroen van Roon, die in juli van dit jaar de overstap maakte van Boer & Croon naar het RKZ, zal zich met name richten op de toekomstvisie. "De Raad van Toezicht heeft er vertrouwen in dat de Raad van Bestuur met Jeroen van Roon en Johan Wagenaar goed gepositioneerd is om leiding te geven aan de veranderopgave waar het RKZ voor staat", aldus de Raad van Toezicht van het RKZ, waar ook Booz & Company partner Ab Klink onderdeel van uitmaakt.
 
Kostenpost
Het is niet bekend hoe lang Johan Wagenaar wordt ingehuurd. Het inhuren van interim bestuurders is een grote kostenpost voor ziekenhuizen. Eerder dit jaar bleek dat twee ziekenhuizen – het Zaans Medisch Centrum (ZMC) en het Catharina-ziekenhuis – bijna €700.000 kwijt waren aan een interim manager van Boer & Croon. En in 2010 was zorginstelling WWZ-Mariënstaete-Valent (WMV) bijna drie ton kwijgt voor Rob Koppen, partner bij SeederDeBoer. Daarmee stond hij ook bovenaan de ActiZ 50, een top-50 van verdieners in de ouderenzorg.

Nieuws

Meer nieuws over