SeederDeBoer partner grootverdiener in ouderenzorg

23 maart 2012 Consultancy.nl

Rob Koppen, partner bij SeederDeBoer, is volgens Abvakabo FNV de best verdienende bestuurder in de ouderenzorg. Met een bruto inkomen van €287.049 in 2010 staat hij bovenaan de ActiZ 50, een top-50 van verdieners in de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg. In een persbericht laat het adviesbureau weten dat de beredenering van Abvakabo FNV niet geheel juist is – het bedrag van circa drie ton betreft de totale kosten voor inhuur en niet het bruto inkomen van de ervaren consultant.
 
Beloningscode Bestuurders Zorg
Vanaf 1 juli 2009 geldt de Beloningscode Bestuurders Zorg, een code voor bestuurders in de zorgmarkt opgesteld door dezelfde bestuurders. Deze regelt de hoogte van salarissen, toeslagen, pensioenen en vertrekregelingen. Zo mogen de bestuurders jaarlijks niet meer dan €193.000 verdienen. Uit de Actiz 50 van 2012 (gebaseerd op informatie uit de jaarverslagen van 2010) blijkt dat zorgbestuurders de code aan hun laars lappen. Maar liefst 31 bestuurders verdienden boven deze norm.
 
Interim bestuurder
Rob Koppen was in 2010 namens SeederDeBoer interim bestuurder bij WWZ-Mariënstaete-Valent (WMV). “Het bedrag van €287.049 betreft het totale bedrag voor de inhuur van Rob Koppen als interim bestuurder in het jaar 2010, inclusief BTW en onkosten” aldus het organisatieadviesbureau. Daarnaast laat het WMV weten dat de bestuurder goed werk heeft geleverd: “Eind 2009 is de toenmalige Raad van Bestuur van WMV met onmiddellijke ingang afgetreden. Op interim basis hebben we Ron Koppen aangesteld als bestuurder. Dit was een noodzakelijke investering om de continuïteit van de zorgorganisatie te garanderen. Hij heeft goed werk afgeleverd. Er is tijdens zijn periode een opgaande lijn in de financiële positie van de organisatie gecreëerd en hij heeft daarmee de continuïteit van de zorg gewaarborgd”.

Nieuws