Zestal begint in D&I Consultancy Traineeship van SeederDeBoer

08 november 2021 Consultancy.nl 7 min. leestijd

De eerste lichting van het nieuwe Diversiteit & Inclusie Consultancy Traineeship van SeederDeBoer is een feit. Azdin Agzennay, Benedicta Anasagasti, Cathalijne de Vijlder, Daan Bekker, Iris Verheggen en Josephine Oort zijn per 1 oktober gestart als Junior Consultants en zijn na het afronden van hun onboarding van start gegaan bij de Kamer van Koophandel.

Azdin Agzennay heeft een achtergrond in het ondernemingsrecht. Hij volgde deze opleiding aan Tilburg University, waar hij leerde hoe de organisatiestructuur juridisch efficiënt ingericht kan worden. Ook leerde Agzennay tijdens zijn opleiding de verhoudingen tussen alle organen binnen een organisatie kennen.

Zijn “passie en enthousiasme om samen met organisaties mee te denken op zowel juridisch als bedrijfskundig gebied en bijbehorende vraagstukken” heeft ertoe geleid dat hij koos voor het traineeship van SeederDeBoer.

1ste lichting SeederDeBoer D&I Consultancy Traineeship

“Allereerst is SeederDeBoer inmiddels een middelgroot kantoor dat de nadruk legt op de groei en de persoonlijke ontwikkeling van trainees. SeederDeBoer maakt namelijk, afhankelijk van de opdracht, een op maat gemaakte training voor de trainee”, aldus de kersverse trainee. SeederDeBoer leidt hem daarnaast op tot een volwaardig consultant.

Azdin voegt toe: “In de afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor diverse maatschappelijke activiteiten. Vanuit organisaties is er steeds meer behoefte om in te spelen op behoeftes vanuit de maatschappij. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan wil ik gebruiken om de KVK verder te helpen met hun diversiteit- en inclusiebeleid.”

Benedicta Anasagasti heeft de masteropleiding Governance of Migration and Diversity gevolgd aan de Erasmus Universiteit. Tijdens deze opleiding leerde ze om vraagstukken zoals migratie en diversiteit van een multidisciplinaire perspectief te bekijken en analyseren. Voor het afronden van haar master volgde Benedicta de bacheloropleiding Sociologie, ook aan de Erasmus Universiteit. Zelf heeft ze ook een migratieachtergrond en ze gelooft dat dit in haar voordeel zal werken tijdens het traineeship bij de KVK.

“Als zevenjarig meisje kwam ik naar Nederland met mijn familie en ik heb altijd op de rand van de Nederlandse samenleving geleefd. Ik ging net als andere kinderen gewoon naar school, maar tegelijkertijd wist ik dat mijn docenten geen hoge verwachtingen van mij hadden vanwege mijn afkomst.”

“Daardoor kijk ik toch met een andere bril naar situaties. Daardoor kan ik niet alleen ander soort problemen aankaarten, maar ook andere oplossingen aandragen. Ik wilde dit traineeship graag doen omdat ik denk dat er qua diversiteit en inclusie nog veel te bereiken valt binnen de KVK. Ik zou bijvoorbeeld graag meer diversiteit willen zien aan de top.”

Benedicta hoopt tijdens haar traineeship te leren hoe het is om op een professionele manier organisaties advies te geven over gecompliceerde thema’s zoals racisme op de werkvloer.

Cathalijne de Vijlder rondde onlangs de master Public Administration af aan de Universiteit Leiden. Voorafgaande aan deze master heeft ze twee bachelors afgerond: European Studies en Communication Science. “Door mijn studieachtergrond heb ik geleerd om vanuit verschillende perspectieven naar een kwestie te kijken en daarbij in oplossingen te denken.”

Voor haar masterscriptie onderzocht Cathalijne bij ProRail hoe diversiteitsbeleid in gevaar komt en deed ze concrete aanbevelingen om het recruitmentproces en de bedrijfscultuur te verbeteren. “Het was tijdens mijn afstudeeronderzoek dat ik een grote passie ontdekte voor maatschappelijke vraagstukken omtrent inclusie, gelijkheid en diversiteit. Dat ik deze kennis nu mag inzetten voor het Diversiteit & Inclusie Traineeship bij SeederDeBoer vind ik heel gaaf.”

Een hele leerzame ervaring tijdens haar studie was het organiseren van de Museumnacht Leiden. “Door goed samen te werken met stakeholders met verdeelde belangen ben ik erin geslaagd om voor het museum Erfgoed Leiden en Omstreken de meest succesvolle editie ooit te verwezenlijken.”

Na haar studie was de keuze voor SeederDeBoer snel gemaakt. “De manier waarop SeederDeBoer naar verbinding zoekt tussen verschillende belanghebbenden spreekt mij aan. Ik kijk ernaar uit om mij verder te ontwikkelen binnen het traineeship en ik heb zin om nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Daan Bekker rondde de master Culture, Organization & Management af aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Gedurende deze opleiding leerde hij organisaties te analyseren door een culturele lens. “We vinden culturen vaak interessant wanneer ze ver van ons afstaan, maar culturen dichtbij huis zijn minstens zo interessant. Deze zitten immers vol onbewuste patronen.”

Met zijn passie voor diversiteit en inclusie en maatschappelijk verantwoord ondernemen wil hij deze thema’s het komende jaar bij de KVK nadrukkelijker op de kaart zetten. “Inclusieve organisaties met een duurzaam businessmodel, waar creativiteit optimaal wordt benut, hebben de toekomst. De KVK dient ondernemers hierin te kunnen informeren en adviseren.”

In de afgelopen jaren deed Daan werkervaring op bij verschillende social enterprises en merkte hij hoe zijn analytische vermogen, open houding en gestructureerde werkwijze hem helpen zijn doelen te verwezenlijken. Hij wil deze vaardigheden dit jaar ook inzetten binnen de KVK.

Tijdens zijn eerste weken bij SeederDeBoer voelt hij de ruimte om de genoemde en andere vaardigheden verder te ontwikkelen. “De nieuwe collega’s maken oprecht contact en zijn ervan overtuigd dat de menselijke maat centraal moet staan in verandervraagstukken.” Hij verwacht binnen SeederDeBoer veel te zullen leren.

Josephine Oort voltooide in mei de master Organisaties, Verandering en Management. Daarvoor volgde ze de bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Al aan het begin van haar studie was ze geïnteresseerd in het adviesvak en tijdens de studie ontwikkelde ze een passie voor de thema’s diversiteit, inclusie en feminisme. Dat maakt het Diversiteit & Inclusie Traineeship bij SeederDeBoer de “perfecte keuze” voor haar eerste baan.

“Ik vind het belangrijk om met mijn werk impact te maken binnen de publieke sector of door maatschappelijk verantwoord ondernemerschap”. Binnen haar werk focus Josephine zich onder andere op de menselijke kant van organisaties en gaat daarbij op een creatieve en actieve manier aan de slag.

Naast haar werk zet ze zich in voor een diverse arbeidsmarkt, wat ook naar voren komt in haar vrijwilligerswerk bij Stichting Feminer. “Het is daarnaast heel fijn om met een groep andere jonge consultants te starten en zo samen dit nieuwe avontuur aan te gaan! Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging en wil graag meer leren over duurzame verandering met een maatschappelijke factor.”

Iris Verheggen volgde haar bachelor Bedrijfskunde in Nijmegen, gevolgd door een masterspecialisatie in Organisational Design and Development.

Tijdens haar studietijd zette Iris zich in voor meerdere verenigingen, met daarin als hoogtepunt het voorzitterschap van de studententelevisievereniging. “In dit fulltime bestuursjaar waren er genoeg uitdagingen en lastige beslissingen om te nemen, maar ik heb in dit jaar veel geleerd door te doen. Daarnaast was het een erg creatieve vereniging waardoor ik me, breder dan de grenzen van mijn eigen studie, heb kunnen ontwikkelen.”

Haar masterthesis schreef ze voor een basisschool. Onderwijs is een onderwerp dat haar nauw aan het hart gaat. “Zowel mijn moeder als mijn broer werken in het onderwijs, en ik zag de werkdruk en de maatschappelijke discussie toenemen. Ik kreeg een sterk gevoel dat ik wilde kunnen bijdragen.” Iris vervolgde dit door een nieuwe structuur te ontwerpen voor de basisschool met als doel de werkdruk te verminderen.

Maatschappelijk iets kunnen bijdragen, hoe klein of hoe groot ook, is iets waar ze graag mee bezig is. “Het aanpakken van problemen in plaats van enkel symptoombestrijding is een van de dingen die mij zo aansprak in mijn master en wat ik graag wil doorzetten in mijn werk bij SeederDeBoer.”