KvK kiest SeederBoer voor D&I Consultancy Traineeship

02 augustus 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft SeederDeBoer geselecteerd als partner voor het verzorgen van zijn nieuwe consultancytraineeship met een focus op diversiteit & inclusie. 

De KvK is een van de bekendste zelfstandige bestuursorganen van ons land. De organisatie geldt als de overheidshub voor ondernemers – de KvK helpt hen onder meer met het inschrijven als ondernemer in het Handelsregister, het opstellen van exportdocumenten en het opdoen van kennis en kunde op alle vlakken van het ondernemerschap. 

Diversiteit staat bij de KvK hoog in het vaandel. Zowel in de dienstverlening richting afnemers (in de visie van het bedrijf valt onder meer te lezen: “De diversiteit van typen ondernemers kleurt de diversiteit van ons aanbod”) als in de eigen bedrijfsvoering. Daarbij spiegelt de organisatie zich (net als andere overheidsorganisaties) aan de diversiteit binnen de maatschappij.

D&I Consultancy Traineeship KVK

Met de lancering van zijn nieuwe traineeship investeert de KvK in jong talent, dat gaat meebouwen aan het verder professionaliseren van diversiteit & inclusie binnen de organisatie. Trainees worden via intensieve trainingen klaargestoomd voor het werken als consultant én aanjager, en werken mee aan opdrachten gericht op het professionaliseren en optimaliseren van KvK-bedrijfsvoering en -dienstverlening met diversiteit & inclusie als uitgangspunt. 

Samen met partner SeederDeBoer (een specialist in consultancy en verandermanagement, met eveneens een sterk trackrecord in het opleiden van trainees) worden trainees momenteel geënthousiasmeerd voor het programma, en op 1 oktober zal de eerste lichting van trainees van start gaan.

“Als junior consultant ga je aan de slag met verandervraagstukken op meerdere afdelingen van de Kamer van Koophandel, waaronder de afdelingen Marketing, IT Bedrijfsvoering, Productmanagement, Projecten & Resources, Human Resource Management en Facilitair Management”, schrijven de twee partijen in een gezamenlijk aankondiging. 

“Als trainee houd je je bezig met het inclusiever en toegankelijker maken van de dienstverlening, het ontwikkelen van producten rondom duurzaamheid, het bijdragen aan verbeteringen binnen IT of het opzetten en implementeren van beleid en activiteiten rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast draag je met je medetrainees actief bij aan het behalen van de diversiteit & inclusie-ambities van de KvK.”

“Dit alles in een omgeving waar jouw ontwikkeling centraal staat met veel trainingen op zowel de harde skills (projectmanagement, Excel, Lean, Scrum) als soft skills (gespreks-, advies- en presentatievaardigheden, leiderschap). Daarnaast kan je rekenen op begeleiding van senior collega’s en een coach.”