SeederDeBoer organiseert Consultancy Traineeship voor ABN AMRO

01 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

SeederDeBoer heeft een partnership overeenkomst gesloten met ABN AMRO. Het bureau gaat jonge talenten werven en opleiden met als doel bij te dragen aan het vergroten van het verandervermogen van de bank. 

Na Rabobank is ABN AMRO de tweede bank waarmee het Amsterdamse adviesbureau samenwerkt. “We zijn erg trots op deze mooie samenwerking”, zegt Justin Vosveld, partner bij SeederDeBoer. 

Jonge talenten die worden toegelaten tot het traineeshipprogramma zullen hun carrière bij SeederDeBoer starten, waar ze de kneepjes van het adviesvak zullen leren. “Als junior consultant volg je bij ons een tweejarig traineeship waarin je wordt opgeleid tot (verander)consultant. Hiervoor heeft SeederDeBoer een uitgebreid opleidingstraject ontwikkeld”, legt Robine van Veen, Talentmanager van het Consultancy Traineeship, uit. 

SeederDeBoer verzorgt het werving en selectieproces voor de trainees, en zorgt hierbij dat kandidaten het talent in huis hebben dat nodig is om te slagen in het consultancydomein, en in het bijzonder de financiële sector.

ABN AMRO Amsterdam

Tegelijkertijd werken de jonge professionals aan complexe verandertrajecten bij ABN AMRO. De focus ligt hierbij op financiële vraagstukken – de trainees werken aan opdrachten op het snijvlak van onder meer finance, risk management, financial crime of treasury. Hun rollen zijn hierbij ofwel generalistisch – bijvoorbeeld als project management officer – of juist specialistisch, zoals rollen als business analyst of change management expert. 

De eerste lichting van vier trainees is inmiddels op 1 mei gestart met het traineeshipprogramma. Aangezien hun sollicitatieprocedure midden in het coronatijdperk plaatsvond, werd het proces online doorlopen. Zo ook de groepsopdracht, die een belangrijke stap in het proces vormde. Normaal komen MT-leden van de Finance-afdeling van ABN AMRO en experts van SeederDeBoer bijeen om de kandidaten persoonlijk te bekijken, maar nu ging alles digitaal.

Van Veen: “Tot een aantal weken geleden leek dit assessment het laatste te zijn dat zich er voor leent om online te organiseren. Het tegendeel bleek waar. Een goede voorbereiding, het aanpassen van de opdrachten en goede afspraken over de communicatie tijdens het assessment bleken de ingrediënten voor een succesvol virtueel assessment.”

In het tweede jaar van het consultancytraineeship van SeederDeBoer treden de trainees in vaste dienst bij de bank.