KvK kiest Ordina en GROUP9 voor digitale transformatie

24 maart 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft ICT-dienstverleners Ordina en GROUP9 geselecteerd als partners voor hun digitale transformatie.

Sinds 2014 is de Kamer van Koophandel in Nederland een zelfstandig bestuursorgaan, dat de belangen van het bedrijfsleven behartigt en het Handelsregister beheert. De KvK biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan ondernemers bij belangrijke ondernemingsvraagstukken.

De wettelijke taken van de KvK zijn gericht op het registreren, informeren en adviseren van ondernemers. De organisatie kent een landelijke sturing, gekoppeld aan regionale binding met inhoudelijke inbreng van adviesraden.KvK kiest Ordina en GROUP9 voor digitale transformatieDe komende jaren wil de KvK  zijn dienstverlening aan zijn klanten naar een hoger niveau tillen, en daar hoort digitalisering onlosmakelijk bij. Burgers, bedrijven, notarissen en andere belanghebbenden zoals de overheid maken steeds meer gebruik van de digitale tools van de KvK voor hun vraagstukken. Tegelijkertijd kan de KvK door de digitaliseringsslag 24/7 service aan klanten bieden.

Samen met Ordina en GROUP9 gaat de KvK de digitale dienstverlening aan zijn klanten “optimaliseren en ontwikkelen”, zo valt te lezen in een persbericht. De twee ICT-dienstverleners werden na een uitgebreid selectietraject verkozen. Ordina is al jaren een van de vaste IT-advies- en softwarepartners van de overheidsorganisatie. 

Via zogeheten ‘high performance teams’ gaat Ordina de Kamer van Koophandel hepen met het identificeren en implementeren van verbetermogelijkheden. “Naast de ontwikkeling zal Ordina ook adviseren over keuzes in de digitale reis, met optimale softwareontwikkeling en een wendbare enterprise architectuur. Zo helpen we Kamer van Koophandel weer een stap verder om de verandering voor te zijn”, aldus Ton Mulleneers, directeur operations binnen Ordina.

GROUP9 is een specialist in softwareontwikkeling. Het bedrijf uit Vught zal de technische realisatie van de verbeterplannen ondersteunen. Het gaat vooral om IT-werk op de technology stacks van Java, .NET, Mendix en Pega.

Het contract – dat exclusief is gegund – heeft een looptijd van twee jaar.