Cloud consultancy en softwarespecialist AlfaOne van start

04 februari 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee IT- en softwarebureaus – Merapar Technologies en GROUP9 – zijn gefuseerd en gaan samen verder als AlfaOne.

De twee partijen hebben een vergelijkbare omvang van rond de honderd medewerkers. Door de teams samen te voegen ontstaat met AlfaOne een van de grotere software development-bureaus van ons land.

Het in 2015 opgerichte Merapar Technologies is actief vanuit kantoren in Veldhoven, Amsterdam, Gdansk en Londen. Het bureau specialiseert zich in softwareoplossingen voor de media- en entertainmentmarkt en in Amazon Web Services (AWS)-clouddiensten.

Cloud consultancy en softwarespecialist AlfaOne van start

GROUP9 werd opgericht in 2011 en richt zich voornamelijk op softwarewerk voor partijen in de hightech-, banken- en verzekeringssector. Het bureau is actief met diverse labels in de markt: GROUP9 (Java softwareontwikkeling), mStack (Microsoft softwareontwikkeling), Haystaq (test automation) en Bright-r (talentontwikkeling).

Volgens Erwin van Dommelen, de CEO van Merapar Technologies, leidt de krachtenbundeling tot een bredere en diepere dienstverlening voor zijn bureau. “Met de fusie kunnen we onze bestaande maar ook nieuwe klanten een breder dienstenpakket aanbieden op het gebied van consultancy, projecten, software development en testing. Onze gecombineerde expertise en ervaring in verschillende cloudtechnologieën zijn hierin onze grootste assets.”

Dit geldt ook voor GROUP9. Zo krijgen de labels toegang tot een internationale klantenkring via de kantoren van Merapar in Londen en Gdansk. Rob Slaats, CEO van GROUP9: “Op internationaal vlak gaan er meer uitdagingen aankomen voor onze mensen.”

Voor beide bedrijven betekent de deal een schaalvergroting, waardoor de medewerkers kunnen profiteren van bredere ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. “We gaan meer inzetten op kennisontwikkeling en kennisdeling,” aldus de twee CEO’s. Hierbij zal Bright-r Academy van GROUP9 nu worden ingezet voor alle gelederen van AlfaOne.