Allen & Overy levert juridische expertise aan Powered by Meaning

01 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Powered by Meaning, het moederbedrijf van Kirkman Company en ruim 20 andere bedrijven, heeft een partnership gesloten met advocatenkantoor Allen & Overy.

De uiteenlopende bedrijven die onder het Powered by Meaning-netwerk vallen zijn op verschillende terreinen actief, van de consultancy (Kirkman Company) en het ontwikkelen van jong talent (YSE) tot software (TruQu) en zelfs een kantoorgebouw en community voor ondernemers (Social Impact Factory). Allemaal hebben ze echter één ding gemeen: ze leveren een bijdrage aan “impactvol ondernemerschap”.

“Elk vanuit een eigen expertise en domein zijn de Powered By Meaning-dochterbedrijven (circa 300 werknemers) constant op zoek naar kansen en mogelijkheden om ondernemend bij te dragen aan een betere wereld. Ons doel is om van impactvol ondernemen de norm te maken”, vertelt Guido Braam, de oprichter van Powered by Meaning.

Allen & Overy levert juridische expertise aan Powered by Meaning

Bouwen aan zo’n visie gaat vanzelfsprekend niet zonder slag of stoot. Zo lopen de bedrijven zo nu en dan tegen juridische obstakels aan. En dit is precies waar het nieuwe partnership met Allen & Overy om de hoek komt kijken. Het vooraanstaande internationale advocatenkantoor – een van de vijf ‘magic circle’-spelers – gaat nu zijn juridische kennis en ervaring beschikbaar stellen aan de Powered By Meaning-bedrijven.

Circulaire economie

De samenwerking richt zich in het bijzonder op initiatieven op het gebied van circulaire economie. Zo zijn dochters van de groep bezig met concepten voor het verduurzamen van het bouwproces door onder meer het gebruik van circulaire grondstoffen en het verduurzamen van vastgoed.

“Powered By Meaning is de spil in diverse, potentieel baanbrekende circulaire projecten. Met de expertise van Allen & Overy kunnen we sneller en effectiever tot oplossingen komen voor de juridische obstakels waar we tegenaanlopen”, zegt Braam.

Het advocatenkantoor biedt zijn expertise pro bono aan, wat volgens partner Katinka Middelkoop aansluit bij de corporate social responsibility-strategie van het Zuidas-kantoor. “Dit past bij onze ambities om concrete bijdragen te leveren aan de transitie naar een duurzame samenleving.”

Guido Braam en Katinka Middelkoop

“Wij zijn heel blij met de samenwerking met Powered By Meaning”, geeft Middelkoop aan. “Ze zijn ondernemend, denken bedrijfsmatig, en zijn zeer gedreven om kennis en kunde te mobiliseren om onze economie te verduurzamen. Die transitie gaat gepaard met tal van juridische uitdagingen; onontgonnen terrein waarop wij graag het verschil willen maken. We hebben er alle vertrouwen in dat we samen mooie concepten voor de circulaire economie beschikbaar gaan maken.”

Ook Braam kijkt uit naar de samenwerking. “Ik heb Allen & Overy leren kennen als een organisatie waar diepe kennis samen gaat met een enorm vermogen om tot oplossingen te komen die echt werken. Ze zitten niet vast in bestaande modellen en over-compliceren niet. Ze komen tot praktische, schijnbaar eenvoudige oplossingen die mogelijk maken wat betrokken partijen samen willen bereiken.”

“In de circulaire economie lopen ze voorop, wat bijvoorbeeld blijkt uit hun oplossing voor ‘opstalloos financieren’ van zonne-energie op daken. Doelgericht, creatief en praktisch: hun waarden passen goed bij ons.”