Guido Braam keert terug naar Powered By Meaning

22 juni 2015 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Guido Braam, topman van de Circle Economy en daarvoor managing partner bij Kirkman Company, keert terug naar Powered By Meaning, een collectief van ondernemingen die van sociaal ondernemerschap het nieuwe normaal willen makenIn zijn nieuwe rol zal Braam zijn kennis en ervaring op het gebied van circulair- en sociaal ondernemerschap verder inzetten en ontwikkelen.

De passie van Guido Braam voor een circulaire economie en daarmee een betere wereld leefde al bij hem toen hij in 2001 zijn Master behaalde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In dat jaar kwam hij vervolgens terecht bij Kirkman Company, een organisatieadviesbureau uit Baarn dat zich inmiddels richt op het transformeren van bestaande organisaties naar social enterprises.

Guido Braam

Circle Economy
Braam gaf de afgelopen drie jaar als Executive Director leiding aan Circle Economy, een actiegerichte en onafhankelijke non-profit coöperatie die organisaties, instellingen en individuen ondersteunt met circulaire projecten, kennisdeling, educatie, advies en inspiratie rondom de circulaire economie*. Het doel van de Circle Economy is het realiseren van een versnelling van de transitie van een lineaire- naar een circulaire economie. In eerste instantie was Braam van plan Circle Economy slechts drie maanden te ondersteunen, maar uiteindelijk bleken dat drie jaren van samenwerking te worden. “Terugkijkend op deze periode ben ik trots op mijn 23 collega’s die iedere dag betekenisvol werk verzetten om de transitie naar de circulaire economie te versnellen. Ondanks mijn vertrek zal ik mij altijd verbonden voelen en heb ik alle vertrouwen dat zij zich de komende jaren verder zullen ontwikkelen en nog meer impact gaan maken”, aldus Braam.

Robert-Jan van Ogtrop, initiatiefnemer van Circle Economy, is lovend over de inbreng en inzet van Braam in de afgelopen jaren. “Guido’s ‘make-it-happen’ mentaliteit heeft Circle Economy gebracht waar het nu is; een organisatie die in korte tijd op de kaart is gezet in binnen- en buitenland. Guido is een echte ondernemer, met de zeldzame kwaliteit om groot te durven dromen gecombineerd met het snel kunnen handelen. Door het uitvoeren van verschillende projecten heeft Circle Economy onder leiding van Guido bewezen dat het circulaire economie-concept levensvatbaar is”, aldus Van Ogtrop.

Powered by Meaning

Powered By Meaning
Gedurende zijn loopbaan stond Braam (mede) aan de basis van diverse impactgedreven start-ups. Nu zal hij zich inzetten voor Powered by Meaning, een samenwerkingsverband dat streeft naar betekenisvol ondernemen en dat inmiddels uit acht organisaties bestaat: Aimforthemoon, Co_mmunity, Next2Company, Outside Inc., We Beat The Mountain, Ygenwijs, YSE en Kirkman Company. Al deze organisaties geloven in het ‘Nieuwe Normaal’. Een wereld waarin de lange termijn gedachte en de circulaire economie de focus krijgen en waar samenwerking, de kracht van het collectief én gemeenschappelijke belangen voorop staan, aldus Braam.

In zijn nieuwe rol zal Braam zijn kennis en ervaring op het gebied van circulair- en sociaal ondernemerschap inzetten om Powered by Meaning verder te ontwikkelen tot een leidend netwerk in ons land.

* De circulaire economie streeft een economisch en industrieel systeem na dat de herbruikbaarheid van producten, grondstoffen en het herstellend vermogen van natuurlijke hulpbronnen als uitgangspunt neemt en waardevernietiging in het totale systeem minimaliseert.