Kirkman Company 8e lid van Powered by Meaning-netwerk

26 januari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft zich aangesloten bij Powered by Meaning, een samenwerkingsverband tussen diverse organisatie die allemaal één ding gemeen hebben: ze geloven in de kracht van social enterprises. Powered by Meaning heeft met de toevoeging van Kirkman Company inmiddels acht bedrijven aan zich verbonden.

Kirkman Company stelt al langere tijd dat bedrijven die gericht zijn op winstmaximalisatie geen bestaansrecht meer hebben. Daarom is hun missie anno 2015: ‘Co-creating Social Enterprises’. Kirkman Company helpt dagelijks grote bestaande organisaties om te transformeren tot een social enterprise. Kirkman is vanuit die visie regelmatig betrokken bij diverse initiatieven die sociaal ondernemen en co-creatie stimuleren.

Zo zal het bureau in mei van 2015 alweer voor de tweede keer de Social Enterprise Day organiseren, waar diverse sprekers het thema van sociaal ondernemerschap belichten en lezingen en break-out sessies worden gehouden.

Ecosysteem

Powered by Meaning

Kirkman laat zien dat samenwerken de toekomst heeft en besloot zich onlangs aan te sluiten bij Powered by Meaning. Dit initiatief vormt een samenwerkingsverband van inmiddels acht organisaties: Aimforthemoon, Co_mmunity, Next2Company, Outside Inc., We Beat The Mountain, Ygenwijs, YSE en Kirkman Company.

Al deze organisaties streven naar betekenisvol ondernemen en geloven in het ‘Nieuwe Normaal’. Daarmee doelen ze op een toekomstige wereld waarin mensen en bedrijven niet alleen een bijdrage leveren aan zichzelf maar ook hun omgeving. Met andere woorden; een wereld waarin de lange termijn gedachte en de circulaire economie* de focus krijgen, en waar samenwerking, de kracht van het collectief en gemeenschappelijke belangen voorop staan.

Met enkele deelnemers – YSE, Co_mmunity en We Beat The Mountain – werkt Kirkman al regelmatig samen. Met YSE bijvoorbeeld op het vlak van traineeships – zo startte onlangs een nieuwe Young Professional in het 'Young Professional powered by YSE' traineeshiptraject.

Co_mmunity is een netwerk van ervaren zelfstandige adviseurs, project- en interim managers gelieerd aan Kirkman Company. Gezamenlijk delen zij kennis en ervaring voor het ontwikkelen van de leden en de business. Tenslotte werkt Kirkman samen met We Beat The Mountain (WBTM) die zich ten doel stelt de wereldwijde afvalberg te reduceren. Ieder jaar organiseert WBTM de ‘We Beat The Mountain Day’.

* De circulaire economie streeft een economisch en industrieel systeem na dat de herbruikbaarheid van producten, grondstoffen en het herstellend vermogen van natuurlijke hulpbronnen als uitgangspunt neemt en waardevernietiging in het totale systeem minimaliseert.