Kirkman organiseert 2de editie van Social Enterprise Day

20 januari 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 20 mei dit jaar organiseert Kirkman Company in samenwerking met de Gemeente Utrecht en ReedBusiness Elsevier de tweede editie van de Social Enterprise Day. Tijdens het evenement wordt het concept van social enterprises uiteengezet en kunnen bezoekers ervaren hoe organisaties een social enterprise kunnen worden. Tot slot worden ook dit jaar weer twee Social Enterprise Awards uitgereikt.

Bedrijven die alleen gericht zijn op winstmaximalisatie hebben vandaag de dag geen bestaansrecht meer. Het zijn anno 2015 daarentegen juist de ‘social enterprises’ – met hun focus op het combineren van maatschappelijke en financiële waarde door thema’s als maatschappelijke innovatie, co-creatie, en duurzaamheid – die de toekomst hebben.

Volgens Kirkman Company zijn social enterprises de motor van onze economie en verzinnen deze organisaties innovatieve en ondernemende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast  zorgen organisaties voor meervoudige waardecreatie voor al hun doelgroepen:, klanten, partners en werknemers, maar ook het milieu, de maatschappij en aandeelhouders.  

Social Enterprise Day

Om nader in te zoomen op het belang van sociaal ondernemerschap en social enterprises lanceerde organisatieadviesbureau Kirkman Company vorig jaar de eerste editie van de Social Enterprise Day. Tijdens het evenement – gecentreerd rondom sociaal ondernemerschap – stond de volgende vraag centraal: wat is een social enterprise, en belangrijke nog: hoe kunnen organisaties een social enterprise worden? In het verlengde hiervan werden diverse presentaties gegeven en inspirerende break-out sessies verzorgd – bijvoorbeeld over thema’s als circulair inkopen, of het ontwikkelen van partnerships. Verder kregen bezoekers handvatten aangereikt om hun organisatie te kunnen transformeren naar een social enterprise.

Op 20 mei 2015 staat de tweede editie van de Social Enterprise Day gepland (locatie: NUtrecht te Utrecht). Het evenement wordt opnieuw georganiseerd door Kirkman Company, dit jaar in samenwerking met de Gemeente Utrecht en ReedBusiness Elsevier. Ook tijdens de tweede editie zullen diverse sprekers het onderwerp van sociaal ondernemerschap vanuit verschillende invalshoeken belichten. Hoewel het programma van 2015 nog niet nader bekend is, kan de bezoeker opnieuw rekenen op inspirerende lezingen, interactieve break-out sessies en de uitreiking van de Social Enterprise Awards, een belangrijk onderdeel van het evenement.

Social Enterprise Awards 2014

Social Enterprise Awards

Tijdens de Social Enterprise Day worden twee awards uitgereikt: De Social Enterprise Startup Award – bedoeld voor start-ups (<5 jaar) die sinds hun oprichting hun sociaal ondernemerschap hebben getoond – en de Social Enterprise Transformation Award – voor organisaties (>5 jaar) die hun bedrijfsvoering ingrijpend hebben veranderd om een social enterprise te worden. Vorig jaar wist Waka Waka (met hun innovatieve lamp op zonne-energie) de Social Enterprise Startup Award te winnen en won Interface (producent van tapijttegels) de Social Enterprise Transformation Award.

Programma en sprekers

Volledige details over het programma en de aanwezige sprekers zijn nog niet bekendgemaakt. Naarmate het evenement nadert wordt deze informatie aangevuld. Intussen kunnen al wel organisaties genomineerd worden voor de Social Enterprise Awards en kunnen geïnteresseerden zich tot uiterlijk begin mei inschrijven voor deelname.