Kirkman, Utrecht en FD organiseren Social Enterprise Day

08 mei 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Medio juni organiseert Kirkman Company in samenwerking met de Gemeente Utrecht, het FD en BNR de Social Enterprise Day. Tijdens het evenement wordt voor de bezoekers het concept van social enterprises uiteengezet en ervaren ze hoe een organisatie een social enterprise kan worden. Daarnaast zijn er interessante sprekers en worden er tijdens inspirerende sessies diverse relevante onderwerpen uitgelicht. Tot slot worden ook de Social Enterprise Awards uitgereikt.

Social Enterprises
Bedrijven die alleen gericht zijn op winstmaximalisatie hebben vandaag de dag geen bestaansrecht meer, stelt adviesbureau Kirkman Company, initiatiefnemer van de Social Enterprise Day. De kern van het begrip social enterprise ligt in de combinatie van sociaal én ondernemerschap, zowel binnen organisaties als tussen bedrijven onderling. Social enterprises zijn gericht op innovatie, duurzaamheid en samenwerkingen binnen een keten of een netwerk en vormen volgens het adviesbureau uit Baarn de motor van de economie. Bovendien bedenken social enterprises innovatie oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en zorgen voor meervoudige waardecreatie voor klanten, partners en werknemers. Daarnaast laten studies zien dat duurzaamheid een positieve invloed heeft op de bedrijfsresultaten van organisaties. 

Social Enterprises Day  

Social Enterprise Day
Om het concept van social enterprises nader uiteen te zetten organiseert Kirkman Company op donderdag 19 juni, in samenwerking met BNR Nieuwsradio, de Gemeente Utrecht en het Financieele Dagblad de Social Enterprise Day. De centrale vraag die tijdens het event wordt behandeld luidt: Hoe kunnen organisaties een social enterprise worden? Door middel van presentaties en break-out sessies worden bestaande organisaties en start-ups ‘mee op reis genomen’ naar een nieuwe manier van werken en krijgen ze concrete handvatten aangereikt om meervoudige waardecreatie te realiseren.

Programma en sprekers
Aan het begin van de middag geeft BNR Nieuwsradio een live-uitzending getiteld ‘Zakendoen met…’. Vervolgens worden er diverse workshops (‘break-out sessies) georganiseerd op het gebied van: circulair inkopen, ontwikkelen van partnerships, gameful innovation, future workforce en nieuwe verdienmodellen. Aan het einde van de dag worden de Social Enterprise Awards uitgereikt. Er is één Transformation Award voor bestaande organisaties in transitie en één Start-up Award.

Social Enterprises Day - Programma en sprekers - Trude maas - de Brouwer, Maurits Groen

Gedurende de dag zullen twee gastsprekers uit eigen ervaring ingaan op het concept van social enterprises. Dit zijn Trude Maas, onafhankelijk bestuurder en toezichthouder (o.a. Philips, Van Gogh Museum, Arbo Unie) en Maurits Groen, sociaal ondernemer en (mede-)oprichter van de initiatieven WakaWaka Lights en Kipster.

Organisatie

De organisatie van Social Enterprise Day ligt in handen van Michiel Bodt, Denis Verhoef en Jona ter Meulen (allen Kirkman Company) en Isabel Lutz en Andries Kok (Gemeente Utrecht).

Organisatie van Social Enterprise Day