RPA-specialist Talash Razab-Sekh versterkt Solid Professionals

15 juli 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Solid Professionals heeft vorige maand een oude bekende mogen verwelkomen. Als zzp’er deed Talash Razab-Sekh tussen 2013 en 2018 via Solid Professionals verschillende opdrachten in de financiële sector. Nu is hij als Managing Consultant teruggekeerd bij de finance- en riskspecialist. Hij zal zich met name richten op RPA en low-code.

“De warme band en fijne samenwerking is gebleven en is de belangrijkste reden dat ik nu in dienst treedt bij Solid Professionals”, aldus Razab-Sekh. “Daarnaast is er een goede match tussen de ambitie van Solid Professionals en die van mij: RPA en low-code-technologie optuigen en laten groeien naar een volwassen product voor de financiële sector.”

Volgens Razab-Sekh liggen er binnen de financiële sector nog veel kansen voor het oprapen met de inzet van RPA (robotic process automation). Hij beschikt over de nodige ervaring op het gebied van automatisering om instellingen daarbij te helpen. De afgelopen twee decennia werkte hij onder meer voor Cisco Systems, Yacht en Finance Consultancy, en vervulde interim-rollen bij onder andere ING en Rabobank.

Talash Razab-Sekh, Solid Professionals

“Mijn interesse voor IT begon al bij mijn eerste baan als financial bij Cisco Systems. Nog ‘groen’ achter de oren mocht ik direct aan de slag met de implementatie van Oracle Financials. Ik was blij verrast door de combinatie van debiteurenbeheer/cash management en de techniek. Het was vallen en opstaan, maar hierdoor het ik snel kunnen leren.”

In 2017 kwam hij bij ING voor het eerst in aanraking met RPA. “Destijds was RPA nog vrij onbekend in Nederland. Het sprak mij enorm aan, omdat het vrij goed afgebakende en kortlopende trajecten zijn. Vervolgens ben ik in 2018 zelf robots gaan ontwerpen en ontwikkelen. Uiteindelijk is het supergaaf om te zien dat jouw robot ergens in de business als virtuele medewerker taken uitvoert en de klant ontzorgt.”

“RPA zorgt voor snelle levering en hogere productiviteit”, licht hij de waarde van de technologie toe. “Met een robot kun je onderdelen van processen – denk aan purchase to pay, invoicing, journal entry, reporting – op een robuuste en accurate manier uitvoeren.”

“Veel repetitief en handmatig werk kan geautomatiseerd worden, op een vast tijdstip ingepland worden en op de achtergrond verwerkt worden, zonder dat er handen aan te pas komen. Bovendien zorgt dit ervoor dat vastlegging ‘first time right’ is en een close sneller verloopt.”

Hij kijkt ook graag vooruit naar de nieuwe toepassingen waar organisaties de komende jaren de vruchten van kunnen gaan plukken. “Ik wil nu alvast nadenken en werken aan de next level robot die wordt versterkt met ‘intelligentie’. Bijvoorbeeld een robot die, naast het verzamelen van gegevens en verwerken in een database of ERP-systeem, businessdata kan interpreteren en klantgedrag kan voorspellen.”

“Of het nou om hypotheekaflossingen gaat of om hoe je je geld moet beleggen, je wilt vooruit kunnen werken en een goede forecast van je geldstromen hebben”, legt hij uit. Dit geldt overigens niet alleen voor de financiële sector: “Het is mijn wens om RPA uiteindelijk ook bekend te maken in andere sectoren zoals transport & logistiek, overheid en de zorg.”