Solid Professionals breidt consultancyprogramma uit

05 juli 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Solid Professionals lanceert een vernieuwd driejarig consultancyprogramma om finance & risk-talent op te leiden. Met het consultancy- en het bekende young professional-programma brengt het bureau meer focus aan in zijn diensten.

Het consultancyprogramma richt zich specifiek op het begeleiden van starters in hun eerste baan in de financiële sector. Vanuit zijn jarenlange expertise in deze sector leidt het bureau starters op tot volwaardige consultants met een stevige allround-basis.

De eerste twee jaar richt het programma zich op het werkende leven, de dynamiek van consultancy in combinatie met werken op opdracht bij grote corporates binnen de financiële dienstverlening. Daarnaast werken consultants vanuit het learning & development-platform aan hun persoonlijke leiderschapsontwikkeling en vakinhoudelijke kennis.

Solid Professionals breidt consultancyprogramma uit

Onderwerpen als stakeholdermanagement en presenteren worden behandeld, maar ook BI-tooling, data-analyse en BPM-modellen komen aan bod – en bouwen zich op in diepgang en gewicht.

Het derde jaar staat in het teken van specialiseren, in de richting van data driven, duurzaamheid, projectmanagement of procesoptimalisatie. Samen met een specialist uit het vakgebied werkt de consultant dit jaar aan een aansluitende opdracht.

Kweekvijver voor labels binnen Solid Professionals

Na drie jaar kunnen de consultants de overstap maken naar een van de consultancylabels binnen het moederbedrijf van Solid Professionals: RiskSphere (ESG), Tech Solutions (datavisualisatie en procesautomatisering) en een label dat binnenkort bekend wordt gemaakt op het gebied van datagedreven finance en risk-implementaties.

Ervaren consultants zijn nog steeds in te zetten via Solid Professionals, maar vallen binnenkort onder de nieuwe bovengenoemde labels.

Directeur consultancy Jeroen van der Sluis: “Met de inzet van onze consultant ontlast je de organisatie direct. We dragen zorg voor de overdracht, het inwerken en de seniorbegeleiding.”

Eerste consultants van start

De eerste lichting consultants, bestaande uit Bouke Visser, Max Stolwerk, Samuel Ohajda, Jord van de Klashorst en Ejona Gjata, is inmiddels gestart in het nieuwe programma. En in september staan de nieuwe consultants ook al klaar: Jisse Spaans en Joris Hoefnagel.

Samen met een senior consultant gaan zij aan het werk binnen de klantomgeving. Door coaching binnen de praktijkopdrachten ontwikkelen ze zich vakinhoudelijk en trainen ze hun consultancyvaardigheden.

Consultant Samuel Ohajda: “Onderdeel van de onboarding is dat je vanaf dag één meewerkt aan een intern project. Zo kun je direct de technische vaardigheden toepassen die je vanuit het learning & development-platform hebt geleerd. Dit geeft mij het gevoel dat ik meteen al iets bijdraag aan de organisatie.”

Over Solid Professionals

Vanuit het kantoor in Utrecht ondersteunt Solid Professionals banken, pensioenfondsen en verzekeraars met kennis, capaciteit en innovatie. Met meer dan 15 jaar ervaring in de branche heeft Solid Professionals een flink kennisfundament opgebouwd in het werven, behouden en begeleiden van jong talent.