Marianne Reussing over haar start en ontwikkeling bij Solid Professionals

06 juni 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Marianne Reussing is inmiddels zo’n vier jaar werkzaam voor Solid Professionals. Ze vertelt wat haar werk als consultant zo interessant maakt, over de groei naar haar huidige rol als managing consultant en over de diversiteit van haar opdrachten.

In 2018 rondde Marianne Reussing een master in Business Administration Change Management af aan de Rijksuniversiteit Groningen. In september van dat jaar sloot ze zich aan bij Solid Professionals, een adviesbureau gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van finance, risk, data en IT.

Daarmee trapte ze haar carrière af in de consultancy – een hele bewuste keuze. “Ik vind het heel erg leuk en interessant om elke keer weer opnieuw te beginnen aan een project – en ‘from scratch’ aan de slag te gaan met een nieuwe opdracht in een onbekende omgeving. Om zoiets me steeds weer eigen te maken”, vertelt Marianne.

Marianne Reussing, Managing Consultant, Solid Professionals

Waar ze ook had kunnen kiezen voor een groot advieskantoor, is Marianne maar wat blij dat Solid Professionals op haar pad kwam. “De persoonlijke aandacht die ik hier voelde, ook toen ik voor de eerste keer binnen kwam lopen, sprak me enorm aan”, blikt ze met een glimlach terug. “Een kleinere organisatie als Solid Professionals past veel beter bij wie ik ben.”

Bij haar start – als consultant Finance & Risk – had Marianne, zo vertelt ze openhartig, “nog geen idee hoe het zou zijn als werkende, of hoe de financiële sector er überhaupt uitzag”, maar gaandeweg leerde ze door het doen van verschillende opdrachten “waar ik energie van krijg, en waar mijn talenten liggen”.

Ruimte, vertrouwen en waardering

De ruimte en het vertrouwen die ze de afgelopen jaren heeft gekregen maakte dat Marianne “enorme kansen” heeft “kunnen én durven benutten”. Inmiddels heeft ze meerdere promoties doorgemaakt – van consultant tot senior consultant en eind vorig jaar tot managing consultant.

“Ik begeleid nu een kleine groep startende consultants en dat had ik niet kunnen doen zonder het vertrouwen, de waardering en de kansen die ik heb gekregen van de organisatie. Ik hoop dat ik hetzelfde gevoel over kan dragen op de consultants waar ik nu manager van ben”, vertelt Marianne trots.

Wat Marianne in het bijzonder waardeert aan het werk als consultant bij Solid Professionals is de dynamiek van twee werelden die samenkomen. “Enerzijds ben je onderdeel van het team van de klant en anderzijds heb je Solid Professionals en m’n collega’s daar. Er zijn dus altijd twee agenda’s. Ik vind dat een hele toffe wisselwerking en die combinatie geeft me energie.”

Afwisselende opdrachten

Zo heeft Marianne zich de afgelopen jaren mogen storten op uiteenlopende, uitdagende opdrachten binnen het financiële domein. Van een opdracht voor de Amsterdam Trade Bank, waar ze procesverbeteringen doorvoerde, tot meerdere projecten bij ING (een project gericht op datakwaliteit, een procesimplementatie en een outsourcingstraject).

Sinds ongeveer een half jaar houdt Marianne zich bezig met een opdracht voor de Volksbank, waar ze vanuit Solid Professionals de rol van Project Lead IRM Privacy vervult.

‘Ik voel me hier op mijn gemak’

Naast de gave opdrachten zijn het ook de fijne cultuur van het adviesbureau en de samenwerking met collega’s die maken Marianne uitstekend op haar plek zit: “Bij Solid Professionals voel ik me op mijn gemak, we gaan op een hele relaxte manier met elkaar om. Daarnaast kunnen we met vragen bij elkaar terecht, dat is ook heel fijn.”

Voor mogelijke toekomstige collega’s heeft Marianne een nuttige tip: “Aan eenieder die het leuk vindt om in een complexe, constant veranderende omgeving te werken, ga met verschillende partijen in gesprek!”

Maar bovenal: “Volg vooral je gevoel! Dat heb ik ook gedaan en mede daardoor zit ik nu zo goed op mijn plek bij Solid Professionals.”