Drie nieuwe junior consultants starten bij Solid Professionals

02 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Solid Professionals heeft zijn team versterkt met drie nieuwe leden: Laurens Taling, Robbert Woldring en Tim de Jong.

Zowel Laurens Taling als Robbert Woldring is bij Solid Professionals in het eerste kwartaal van dit jaar aan boord gekomen in de rol van Consultant. Beiden hebben een master op zak, behaald aan de Universiteit van Tilburg. 

“Ik zocht een bedrijf in de consultancy”, zegt Laurens, die is afgestudeerd in de richting van finance. Omdat hij ook nog het liefst actief wilde zijn voor een partij in de financiële sector, was de keuze voor Solid Professionals een “heel logische”.

Laurens Taling, Robbert Woldring, Tim de Jong - Solid Professionals

Vanuit het kantoor in Utrecht werkt Solid Professionals uitsluitend voor de grote banken en verzekeraars in ons land. Het bureau legt zich toe op finance, risk en data in de financiële sector, met een consultingpraktijk, een zelf ontwikkeld young professional-programma en technologische solutions.

Robbert maakte tijdens zijn studie al kennis met de wereld van consultancy. In de rol van finance consultant droeg hij bij aan een SAP-integratieproject. “Ik heb me vooral beziggehouden in het werkveld finance en control.” 

Ook voor hem was de link met Solid Professionals vrij snel gemaakt. Zijn eerdere consultancyervaring smaakte naar meer, en hij had in de wandelgangen goede verhalen gehoord over het Utrechtse bureau – zo behoort Solid Professionals volgens onafhankelijk onderzoek (Great Place to Work) tot de beste werkplekken van ons land.

Verder wijst Robert op het feit dat naast risk management en data ook finance tot het werkveld van Solid Professionals behoort. “Ik vind het erg leuk om cijfers en processen te analyseren en te verbeteren.” 

Het was echter niet enkel de inhoudelijke match die het duo bewoog te kiezen voor Solid Professionals. Laurens laat weten: “Ik zocht een bedrijf dat persoonlijke en professionele ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan.”

Als pas ingestroomde consultants draaien ze mee in trainingen van het young professional-programma van Solid Professionals, en krijgen zo een uitgebreid opleidings- en coachingstraject aangeboden.

Ook Tim de Jong stroomde in het eerste kwartaal van 2022 in bij Solid Professionals en is sindsdien – net als zijn twee collega’s – volop bezig met een opdracht bij een grote bank. “Ik houd me bezig met het rapporteren en managen van risicomanagement.” 

Hij koos voor Solid Professionals vanwege de “steile leercurve die de baan en het bureau biedt, de mooie portefeuille van klanten, en de collegiale werksfeer”, zo laat hij weten.

Met een master op zak, behaald aan de Universiteit van Amsterdam, kijkt hij er vooral naar uit om verder te leren op het snijvlak van finance en risk, waarbij een datagedreven aanpak aan de basis staat van zijn werkzaamheden en besluiten.