Van de universiteit naar consultancy: Robberts reis bij Solid Professionals

25 augustus 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Robbert Woldring werkt sinds begin vorig jaar als Consultant Finance & Risk voor Solid Professionals. Hij vertelt onder meer over zijn werk als consultant, zijn ontwikkeling en waar zijn verdere ambities liggen.

Na anderhalf jaar geleden te zijn afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met een master in finance, besloot Robbert zich aan te sluiten bij Solid Professionals. Via LinkedIn was hij aanvankelijk benaderd voor een traineeship, toch koos hij voor het consultancyprogramma. Een goede keuze, zo blijkt achteraf: “Ik vind projectmatig werken heel prettig, hou van afwisseling en neem graag verantwoordelijkheid.”

In zijn rol als Consultant Finance & Risk heeft Robbert de afgelopen periode mogen werken aan uiteenlopende uitdagende projecten. “Zo heb ik bijvoorbeeld voor ABN Amro Asset Based Finance een Taskforce Suspense Accounts-project gedaan binnen het CFO-domein, waarbij ik niet alleen analyses heb mogen uitvoeren, maar ook een deel van de projectcoördinatie op me heb genomen.”

Van de universiteit naar consultancy: Robberts reis bij Solid Professionals

Momenteel is hij betrokken bij het onboardingproces van nieuwe klanten voor een kleine pensioenuitvoerder. “De afgelopen tijd zijn ze erg succesvol geweest in het binnenhalen van nieuwe klanten en dat zorgt ervoor dat ze in een korte tijd heel veel nieuwe data krijgen die goed moet worden geïmplementeerd. Erg uitdagend, want het gaat om pensioenen van mensen. Je wil dan natuurlijk voorkomen dat de klanten niet, of verkeerd, worden uitbetaald.”

Niet alleen maar werken

Naast het afwisselende werk waardeert Robbert de prettige sfeer die hij ervaart binnen het team van Solid Professionals. “De stap van studeren naar een fulltime baan wilde ik maken in een omgeving die, los van het werk, ook gezellig is. Dus dat het niet alleen maar om werken gaat. Dat is een van de voornaamste redenen waarom ik in deze fase van m’n leven voor Solid Professionals heb gekozen, en niet voor een grote corporate.”

Robbert geniet van de mogelijkheid om te sparren met zijn collega’s. Zo brengt ieder zijn eigen skillset in. “Ik kan bijvoorbeeld heel veel leren van accountmanagers over hoe je bepaalde opdrachten binnensleept. Datzelfde geldt voor de talentmanagers: hoe begeleid je de persoonlijke ontwikkeling van talenten? Solid Professionals biedt mij de kans om op diverse vlakken te leren en te groeien.”

Training en ontwikkeling

Ook kan Robbert zichzelf extra snel ontwikkelen door het volgen van diverse trainingen. Hij legt uit hoe alle consultants binnen Solid Professionals grotendeels dezelfde programma’s volgen als de young professionals, zoals bijvoorbeeld MBTI, mentale weerbaarheid en stakeholdermanagement. Daarnaast is er de mogelijkheid om introductielessen te volgen in bijvoorbeeld Power BI, SQL, Excel en VBA.

Zelf volgde Robbert ook een Lean Green Belt-training. “Die cursus doe je vooral om niet alleen succesvol te zijn in een opdracht, maar om ook van tevoren op een hoog niveau te kunnen instromen. Want als je een Green Belt hebt, weet de klant dat jij het een en ander weet van procesoptimalisatie.”

“Bovenal is het hier gewoon buitengewoon gezellig en uitdagend!”

In het uitstippelen van je persoonlijke ontwikkelpad sta je bij Solid Professionals niet alleen, legt Robbert uit. “Je krijgt ook waardevolle persoonlijke begeleiding in de vorm van een buddy en een performance manager.”

Alle kennis en expertise die de adviseurs gedurende hun tijd bij het bureau opdoen kunnen ze bovendien op hun cv zetten. “Daardoor ben je beter ‘verkoopbaar’ en kun je sneller uitdagende opdrachten uitvoeren”, legt Robbert uit. De komende jaren wil hij zich verder ontwikkelen op het gebied van sales, acquisitie, netwerken en werving.

‘Uitstekend op mijn plek’

Ver vooruitkijkend heeft Robbert een duidelijke droom: voor zichzelf beginnen. Voorlopig zit hij echter uitstekend op zijn plek bij Solid Professionals. “Ik denk dat Solid Professionals als organisatie vooral een stuk gezelligheid biedt, we kunnen het goed met elkaar vinden. De meeste collega’s zien elkaar ook buiten werktijd, dat zegt wel wat.”

Robbert ziet het team dan ook als een hechte club, waarvoor hij zich met veel plezier inzet. “We kunnen ook lekker met elkaar sparren en discussiëren over een opdracht: waar loop je tegenaan en hoe kun je dat oplossen? En wij consultants zijn een kleine groep, dus daar kun je veel impact maken.”

Aanstormend financieel talent kan Robbert dan ook van harte aanbevelen om eens kennis te komen maken. “Doordat Solid Professionals een kleine en jonge organisatie is, krijg je snel verantwoordelijkheden en zijn er volop kansen om in no time door te groeien. Maar bovenal is het hier gewoon buitengewoon gezellig en uitdagend!”