Exact neemt Belgische HR-cloudsoftwareleverancier Officient over

24 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Nederlandse softwarebedrijf Exact heeft Officient overgenomen, een Belgische startup die een cloudplatform voor personeelsdiensten heeft ontwikkeld.

In een reactie op de deal gaf Phill Robinson, CEO van Exact, aan: “We zien een groeiende vraag vanuit klanten naar een oplossing die voldoet aan al hun behoeften op het gebied van human resources en personeelsadministratie. Met Officient hebben we de perfecte partner gevonden om in die behoefte te voorzien. "

Officient levert software waarmee de HR-functie verschillende aspecten van het personeelsbeleid kan organiseren, van beloningen, resourcing-contracten en vrije tijd tot het wagenpark, beoordelingen en personeelsgegevens. Sinds de lancering drie jaar geleden heeft Officient meer dan 4.000 klanten aan zich weten te binden, die samen zo'n 35.000 werknemers in dienst hebben. 

Door de deal beschikt Exact over het vermogen om zijn traditionele boekhoudsoftware-oplossingen nu naar het aanpalende HR-domein te kunnen uitbreiden. "Dit stelt ons in staat om een ​​breder en meer geïntegreerd softwareaanbod te leveren", geeft Robinson aan.

Exact neemt Belgische HR-cloudsoftwareleverancier Officient over

De deal werd geadviseerd door Alvarez & Marsal, die financial due diligence-diensten leverde (Dealteam: Age Lindenbergh, Shane Wilson en Ton Kremer). Verder verzorgden Rowdy Schouten en Alix Stockman van JSA Tax en Finvision tax advisory diensten. 

De overname vormt de tweede deal voor Exact binnen een week. De softwareleverancier, die ruim 1.400 medewerkers telt en ruim 500.000 klanten bedient in voornamelijk de Benelux, nam onlangs de Nederlandse tak van Unit4 over, een andere grote leverancier van ERP- en softwaresystemen. Ondertussen is het in België de tweede deal in een jaar tijd – in december 2019 kocht Exact de Belgische boekhoudsoftware WinBooks.

Gesteund door het Amerikaanse private equity-bedrijf KKR, dat in februari 2019 voor €1,5 miljard een meerderheidsbelang nam in het Nederlandse bedrijf, wil Exact de komende jaren uitgroeien tot een bedrijf van €500 miljoen

Voor Officient betekent de toetreding tot de grotere groep dat het bedrijf in staat wordt gesteld “om in een sneller tempo te innoveren en te groeien", laat medeoprichter Michiel Bearelle weten. "Exact deelt onze ambitie om een natuurlijke voorkeursleverancier van HR-software in de Benelux te worden.”