Exact breidt PSA-oplossingen uit met overname van Gripp

09 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Internationale ERP-aanbieder Exact heeft zijn palet aan oplossingen voor de zakelijke markt uitgebreid door het in Nederland gevestigde Gripp over te nemen.

Gripp werd in 2012 opgericht en levert oplossingen voor professionele automatisering (PSA) aan bedrijven die op projectbasis werken, zoals advies- communicatie-, architecten-, ingenieurs- en marketingbureaus.

De oplossingen van Gripp voorzien gebruikers van end-to-end ondersteuning voor hun bedrijfsvoering – van verkoop en business development tot projectmanagement en projectoplevering, facturering en rapportage. Exact expands PSA solutions with acquisition of Gripp

Met behulp van de software kunnen projectmanagers direct inzicht krijgen in onder meer de financiën en de status van projecten. Financiële teams krijgen op hun beurt realtime-inzicht in openstaande vorderingen en schulden.

De overname van Gripp betekent voor Exact een aanzienlijke boost voor zijn dienstverlening en oplossingen voor de zakelijke dienstensector. Daarnaast voegt Exact direct 1.600 bedrijven die gebruikmaken van Gripp toe aan zijn klantportefeuille, .

“Nederland is een dienstenland bij uitstek en de dienstensector groeit sterk, wat het voor Exact een belangrijke groeimarkt maakt”, laat Exact-CEO Paul Ramakers weten, die eind vorig jaar het stokje overnam van Phil Robinson bij het snelgroeiende Exact.

“Dit is een geweldige aankoop voor Exact en niet alleen vanwege het moderne SaaS-aanbod, het sterke team of de ondernemende cultuur die goed past bij Exact, maar ook omdat we met het gezamenlijke aanbod nog beter alle klantsegmenten en subsectoren kunnen bedienen”, geeft Ramakers aan.

Toenemende vraag naar PSA-diensten

De deal vindt plaats in een tijd waarin de zakelijke dienstverlening enorme veranderingen ondergaat. De sector heeft te maken met de sterk veranderde verwachtingen vanuit zowel klanten als de eigen medewerkers. Bovendien zien veel organisaties in dat zij – om concurrerend te blijven – hun bedrijfsvoering efficiënter en wendbaarder dienen in te richten.

Daarom wenden organisaties zich in toenemende mate tot nieuwe technologieën. PSA-oplossingen kunnen in dat kader een belangrijke basis vormen voor de noodzakelijke digitale transformatie van hun interne bedrijfsvoering.

Als gevolg hiervan is er “veel vraag naar PSA-oplossingen”, legt Ramakers uit. “Samen met Gripp creëren we een zeer breed aanbod met geavanceerde cloudoplossingen voor de zakelijke dienstensector.”

Het betreft de eerste overname voor Exact dit jaar. September vorig jaar nam Exact de Belgische HR-cloudsoftwareprovider Officient over. In ons land vergrootte Exact tevens zijn footprint met de overname van de Nederlandse tak van concurrent Unit4.