Amerikaanse techinvesteerder neemt belang in Exact

03 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Exact heeft een nieuwe investeerder aan boord gehaald. Met de software- en IT-kennis van het Amerikaanse Silver Lake verwacht Exact het groeitempo te kunnen opschroeven.

De Nederlandse marktleider in software is sinds maart 2019 in handen van investeerder KKR, dat destijds een meerderheidsaandeel overnam van branchegenoot Apax. Samen met KKR werd een groeiplan uitgestippeld om tegen 2025 een omzet van €500 miljoen te realiseren. Vandaag de dag staat de teller op een slordige €300 miljoen.

Hoeveel geld Silver Lake in Exact pompt is niet bekendgemaakt. Wel is naar buiten gebracht dat het om een minderheidsaandeel gaat. KKR houdt de meerderheid van de aandelen in handen.

Amerikaanse techinvesteerder neemt belang in Exact

Silver Lake is een van ’s werelds grootste private equity-partijen gericht op de technologiesector. Het bedrijf beschikt naar eigen zeggen over $83 miljard aan beheerd en toegezegd kapitaal en nam de afgelopen jaren ook belangen in bedrijven als Airbnb, Expedia Group en Klarna.

Christian Lucas, Co-Head van Silver Lake EMEA, laat weten: “Exact past heel natuurlijk in onze strategie om te investeren in snelgroeiende, innovatieve en wereldwijd toonaangevende technologiebedrijven. We zijn verheugd om samen te werken met het managementteam en KKR om bij te dragen aan de volgende fase in de ontwikkeling van Exact.”

“We kijken ernaar uit de vruchten te plukken van Silver Lake’s expertise op softwaregebied en hun uitgebreide industriële netwerk”, zegt Paul Ramakers, de CEO van Exact.

Exact werd in 1984 opgericht in Delft. Vooral in de afgelopen jaren is het bedrijf fors gegroeid (het klantenbestand telt 550.000 bedrijven), onder meer door overnames. Eind 2020 maakte Exact een grote klapper door de op Nederland gerichte bedrijfssoftware van Unit4 over te nemen. De pakketten van Unit4 zijn inmiddels omgedoopt tot Software Gemak en Accountancy Gemak.

En twee maanden terug nam het bedrijf Gripp over, dat professional services automation (PSA)-software levert aan veel zakelijke dienstverleners, waaronder tientallen adviesbureaus in ons land.