Oprichters van Exact-partner Quercis dragen stokje over

12 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Quercis, een advies- en technologiebureau met vestigingen in Eindhoven en Zwolle, heeft een wisseling van de wacht doorgevoerd.

De twee oprichters van het bedrijf – Ronald van Kessel en Raymond Kok – hebben hun aandelen verkocht aan het trio Dirk Acda, Martijn Brants en Jan Schonewille, die allen al geruime tijd verbonden zijn aan de organisatie.

“We staan nu op het punt dat Quercis toe is aan de volgende stap; meegaan in de volgende ambities. En dat mag de volgende generatie gaan doen”, zegt medeoprichter Kok.

Martijn Brants, Ronald van Kessel, Dirk Acda, Jan Schonewille en Raymond Kok

Quercis is in 2006 opgericht als een bureau op het snijvlak van IT-advies en -implementatie. Het bureau helpt opdrachtgevers (vooral mkb-bedrijven) met het verbeteren van de bedrijfsprocessen, met een focus op de financiële kolom. “We richten ons volledig op het optimaliseren van bedrijfsprocessen waarbij Exact-software de basis vormt”, legt medeoprichter Van Kessel uit.

Onder leiding van de oprichters is Quercis uitgegroeid tot een Gold Partner van Exact met een team van circa 25 adviseurs. “De basis ligt als een fundament en we willen daar nu op verder bouwen”, zegt Schonewille, die is benoemd tot Commercieel Directeur.

Dirk Acda, Operationeel Directeur, voegt toe: “Toen de mogelijkheid ontstond om het bedrijf over te nemen, zagen Martijn, Jan en ik een kans die we met beide handen moesten aangrijpen. Wij waarderen het dat Raymond en Ronald ervoor hebben gekozen om het bedrijf niet in de verkoop te zetten, maar ons deze kans te gunnen om zo de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.”

Kok vertelt dat deze continuïteit voor hemzelf en Van Kessel een van de belangrijkste uitgangspunten was in het dealltraject. “Voor ons is en blijft het belangrijk dat de cultuur, waarden en identiteit blijft voortbestaan zoals die nu is. Bij fusies en overnames zie je dat dat vaak mis gaat, en de identiteit verloren gaat. Wij wilden dit absoluut voorkomen. Dit heeft mede onze keuze bepaald om binnen de organisatie het stokje over te dragen.”

Martijn Brants, Technisch Directeur bij Quercis, laat weten dat het bedrijf ook onder de nieuwe directie “zal blijven inzetten op innovatie, waardoor de reikwijdte van de Exact-dienstverlening nog verder wordt vergroot.”

De twee oprichters blijven als adviseurs verbonden aan de organisatie.