Bewegin lanceert netwerk voor oud-trainees: ZIN

07 oktober 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bewegin heeft het netwerk ‘ZIN’ gelanceerd voor haar oud-talenten. Het doel van dit netwerk is tweeledig: contact behouden met uitgestroomde talenten en deze professionals naast hun drukke werkzaamheden het plezier en de prikkels bieden die hen helpen om zichzelf te blijven ontwikkelen.

Bij Bewegin draait alles om het ontwikkelen van talent, legt Pieter Wolthuis uit: “We zijn er voor jonge professionals die starten op de arbeidsmarkt. Met ons vernieuwende traineeship leiden we hen op tot junior organisatieontwikkelaar – daarmee bieden we talenten een kickstart van hun carrière. En met onze groep talenten, ondersteunen we eveneens de ontwikkeling van organisaties. Dit zijn onze opdrachtgevers. Hen helpen we om verantwoordelijkheid te nemen voor hún talent.”

Een belangrijke kracht van Bewegin is dat het bedrijf een omgeving creëert waarin het plezier in leren én het ontwikkelen voorop staan. “Juist door samen op te trekken, versnellen de ambitieuze talenten in ons traineeship de ontwikkeling van zichzelf en elkaar”, laat Wolthuis weten, die anderhalf jaar geleden zelf startte met het ontwikkelprogramma van Bewegin en momenteel in de rol van aanjager Binden & Boeien het oud-talenten netwerk opzet.

Bewegin lanceert netwerk voor oud-trainees: ZIN

Ontwikkelbehoefte: ZIN

“De talenten van Bewegin zijn intrinsiek gemotiveerd”, benadrukt Wolthuis. “Hun behoefte aan ontwikkeling is na ons tweejarige programma niet ineens verdwenen. Sterker nog: deze is meestal alleen maar toegenomen. Maar juist als je bent uitgestroomd, kan het lastig zijn om in ontwikkeling te blijven. Hoe groot je motivatie ook is. Een nieuwe baan, een nieuwe omgeving, dit alles kan je zonder dat je het door hebt opslokken.” 

De hierboven genoemde argumenten vormden de aanleiding om een omgeving te creëren waarin uitgestroomde Bewegin-talenten naast hun drukke werkweek het plezier en de prikkels vinden die hen helpen om zichzelf te blijven ontwikkelen. “Daarom zijn we gestart met ZIN, hét netwerk voor oud-talenten van Bewegin. ZIN is de plek waar onze oud-talenten de sfeer en energie van Bewegin blijven voelen. En vooral: waar ze hun eigen ontwikkeling blijven voeden. ZIN is inspirerend, prikkelend én gezellig.”

Onlangs was de aftrap van ZIN, vertelt Wolthuis: “Het ging om een toffe sessie met een indrukwekkende opkomst van 100%. Het programma werd verzorgd door een bijzondere voorhoede: drie oud-talenten die ZIN mee helpen ontwikkelen. Een mooie start. Interessante gesprekken, gave ideeën, mooie ambities. En de bevestiging dat de behoefte aan ontwikkeling nog sterk aanwezig is.”

Volgens Michiel van Doorn, Partner bij Bewegin, markeert de start van ZIN ook het begin van een nieuwe fase voor Bewegin zelf. “Want we zijn ambitieus: Bewegin wil méér zijn dan een vernieuwend traineeship. Talent bevrijden en ambitieuze professionals en organisaties helpen om zich continu te blijven ontwikkelen, dat is onze missie. En dus zijn we trots op ZIN, omdat we hiermee ook onze oud-talenten blijven ontmoeten, zodat we van elkaar kunnen leren. In een omgeving vol inspiratie, plezier én uitdaging.”

Wolthuis besluit: “En het mooiste is: ZIN wordt door de oud-talenten zelf ontwikkeld. Het is hun netwerk. Voor ons laat ZIN hiermee zien dat je na twee jaar Bewegin weliswaar uitstroomt, maar vooral in Bewegin blijft.”