Bewegin organiseert hackathon voor starters in de consultancy

26 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Interesse om als net afgestudeerde aan de slag te gaan in de consultancy? Maar wil je het vak van consultant eerst nog op een informele manier ontdekken? Dan biedt de Bewegin x Woonzorg Hackathon waarschijnlijk uitkomst.

De stap naar de consultancywereld is niet zomaar gezet. En ook al heb je als starter de ambitie voor een start in de adviesbranche uitgesproken, dan heb je waarschijnlijk nog tal van vragen over de start van je loopbaan als consultant.

Bij Bewegin begrijpen ze dat je als starter nog niet precies weet wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. En ze weten: ervaren hoe jij jezelf als starter manifesteert is echt de beste manier om te ontdekken welke start bij jou past. Daarom organiseert Bewegin op donderdag 2 maart de Bewegin x Woonzorg Hackathon.
Bewegin organiseert hackathon voor starters in de consultancy

Tijdens de hackathon gaan starters met de ambitie om de consultancy te ontdekken in teams aan de slag om een oplossing te vinden voor een maatschappelijk zeer relevant vraagstuk: het woningtekort. En daarbij ontdekken ze ook heel veel over zichzelf.

“We hebben deze hackathon zo ontworpen dat het voor starters echt een snelkookpan van het consultancyvak is”, vertelt directeur Alexander Pronk van Bewegin. “De deelnemers krijgen eerst een training design thinking en kunnen daarna een dag lang proeven aan de rol van consultant. Samenwerken in een team, creativiteit, strategie, uitdaging, jezelf en jouw ideeën presenteren, het komt allemaal voorbij.”

Meer informatie en aanmelden? Bekijk de hackathon eventpagina.

Bewegin is aanbieder van een vernieuwend tweejarig traineeship waarbij starters zich in hoog tempo ontwikkelen en direct in de rol van consultant aan de slag gaan bij de opdrachtgever. Bijvoorbeeld in de corporatiesector.

“We werken hecht met onze opdrachtgevers samen”, vertelt Pronk. “Erg leuk om nu met Woonzorg deze hackathon te kunnen aanbieden aan starters. Zeker omdat het idee hiervoor van onze talenten komt en zij ook zelf de organisatie van het event op zich hebben genomen.”

“Voor Woonzorg is de hackathon een mooie kans om zichzelf als werkgever te presenteren. Voor ons als Bewegin speelt dat ook mee, maar belangrijker is dat we dagelijks zien hoeveel moeite starters hebben met het begin van hun loopbaan. Met onze events helpen we ze om te ontdekken welke start het beste bij hun past. Dat was het thema van Talent Bevrijdingsdag in november en dat blijft het thema van de events die we ook in 2023 voor starters organiseren.”