Drie Bewegin-trainees over hun eerste weken in de consultancy

05 januari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hidde Hageman, Jasper Boomgaarden en Yorick Démeijer zijn allen enkele weken geleden begonnen aan het traineeship van Bewegin. De drie starters delen hun eerste ervaringen bij het bureau en vertellen over hun uitdagende opdracht.

Hidde Hageman

“De eerste weken zijn erg goed bevallen. Bewegin daagt je uit en biedt veel ruimte om zelf dingen te ondernemen. Je krijgt ook meteen verantwoordelijkheid, waardoor je al snel veel leert.”

“Ik heb ook gemerkt dat Bewegin een hechte club is, als je begrijpt wat ik bedoel. Iedereen zoekt elkaar op en toont veel interesse in elkaar. Daardoor kan ik overal terecht met vragen en bovendien draagt het bij aan een informele werksfeer – ik voelde me echt meteen thuis.”

Hidde Hageman, Jasper Boomgaarden en Yorick Démeijer - Bewegin

Eerste opdracht
“Mijn opdracht doe ik bij LKCA, een landelijk kennisinstituut binnen de culturele sector. Hier onderzoek ik de gevolgen van het huidige cultuurbeleid bij gemeentes, poppodia en cultuurorganisaties. Ik zie mijn opdracht als een complexe puzzel waar ik mijn tanden in mag zetten. Het geeft veel voldoening om dit vanuit verschillende rollen te doen, samen met het team bij de opdrachtgever.”

“Al met al echt een lekkere start!”

Yorick Démeijer

“Na mijn afstuderen wist ik niet heel goed wat ik wilde. Wat ik wel wist, is dat het een traineeship moest worden en bij Bewegin kreeg ik direct een goed gevoel. Persoonlijke begeleiding, veel trainingen, een uitdagende opdracht – het is een mooie mix.”

“Daarbij merkte ik al meteen dat het team van Bewegin oprecht in de wedstrijd zit. Ook daardoor was ik er al snel uit dat ik bij Bewegin wilde beginnen.”

Eerste opdracht
“Inmiddels heb ik een uitdagende opdracht bij woningcorporatie Staedion, met veel verantwoordelijkheid. Voor het team dat gaat over groot onderhoud ga ik aan de slag met procesverbetering. Ik onderzoek bijvoorbeeld of bepaalde onderdelen van het proces gedigitaliseerd of geautomatiseerd kunnen worden.”

“Het overkoepelende doel is minder onnodige administratie en handmatig werk, en meer aandacht en maatwerk voor de huurders. Erg tof om daaraan bij te dragen.”

Jasper Boomgaarden

“Het klinkt misschien wat cliché, maar ik ervaar Bewegin echt als een warm bad. Ik tref alleen maar open en spontane mensen. En het is top dat je meteen een persoonlijke talentregisseur hebt die je wegwijs maakt in de eerste weken en je helpt om je ontwikkeltraject op te starten.”

“Je merkt dat ze bij Bewegin heel goed weten wat ze doen en dat ze ervoor gaan om starters een zo goed mogelijke kickstart van hun carrière te geven.”

Eerste opdracht

“Ook mijn eerste opdracht is bij Staedion. Ik vervul hier de rol van sociaal complexbeheerder en daarnaast heb ik de opdracht gekregen om de processen van de wijkteams beter in te richten.”

“In mijn oriëntatie op mijn eerste baan vond ik de cultuur van de organisatie heel belangrijk. Bewegin zorgt ervoor dat ik me kan ontwikkelen in een omgeving die heel prikkelend is.”