Drie vragen aan Jasper Claassens, Talentmanager bij Bewegin

31 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jasper Claassens is sinds begin juni Talentmanager bij Bewegin. Samen met de andere talentmanagers begeleidt hij de talenten van het bureau bij hun ontwikkeling tot junior organisatieontwikkelaar. Drie vragen aan Claassens over zijn start en rol.

Hoe bevallen de eerste weken bij Bewegin?

Erg goed. Eigenlijk voel ik vanaf de kennismaking een ontzettende klik met Bewegin. De eerste gesprekken verliepen door corona nog digitaal, maar toen al vond ik het heel mooi dat iedereen zich open opstelde en kwetsbaar durfde te zijn. Het lijkt wel of bij Bewegin werkelijk iedereen helemaal gek is van ontwikkeling. Dat is al mooi, maar dan schuilt daarachter nog een mooie en duidelijke visie op hoe je met mensen omgaat ook.

Het wordt nu wel erg een reclamepraatje, hè? Maar goed, zo heb ik het wel ervaren. Bewegin benoemt bijvoorbeeld dat persoonlijke groei en ontwikkeling geen lineair pad is en af en toe best mag schuren. Dat is een waarheid die niet altijd overal zo scherp wordt benoemd.

Hoe lever je als talentmanager een bijdrage aan de ontwikkeling van talent?

Op de interactie met talenten zit vanuit de rol van talentmanager altijd enige spanning. Vooral omdat geen mens hetzelfde is. Iedereen heeft zijn eigen kenmerken, uitdagingen en behoeftes. Daar zit geen goed of fout in. Iedereen volgt zijn eigen pad. Aan mij de uitdaging om maatwerk te leveren. Dat maakt deze rol ook zo leuk. Ik voer elke keer weer heel andere gesprekken.Jasper Claassens, Talentmanager, BeweginHet mooie aan de rol van talentmanager bij Bewegin is dat je niet alleen jonge talenten ontwikkelt, maar ook klaarstaat voor de opdrachtgever én bijdraagt aan de ontwikkeling van Bewegin zelf. Evenals de talenten zit Bewegin zelf ook in de flow van leren. Dat geeft veel energie. En dat is natuurlijk ook precies waarmee we onze opdrachtgevers willen aansteken.

Wat kun je vertellen over je eigen pad van ontwikkeling?

Bijdragen aan ontwikkeling was bij mij al een liefhebberij voordat het een professie werd. Vanaf mijn middelbareschooltijd heb ik altijd gehockeyd. Ik was fanatiek en vanaf mijn vijftiende ging ik ook trainingen geven. Daar heb ik mijn ziel en zaligheid in gelegd. Ik merkte dat ik het geweldig mooi vond om anderen te helpen om zelf progressie te boeken.

Ik begon bij de jongsten als trainer en was uiteindelijk coördinator van alle trainers van de jongste jeugd bij de club. Naar die rol groeide ik echt toe, omdat ik merkte dat ik het geweldig mooi vond om anderen te helpen om zelf progressie te boeken. Die ervaringen hebben de basis gelegd voor het plezier dat ik beleef aan het ontwikkelen van mensen en teams. Vooral het sturen op harde competenties én soft skills vind ik waanzinnig interessant.