Pieter Wolthuis maakt stap naar kernteam van Bewegin

18 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Talentontwikkelaar Bewegin heeft het kernteam uitgebreid met Pieter Wolthuis. Hij stapt over vanuit het eigen talententeam en stort zich op een nieuwe uitdaging: de zichtbaarheid van Bewegin vergroten en de banden van Bewegin met jong en ambitieus Nederland versterken. 

Bewegin levert hoogopgeleid talent aan organisaties. Het bureau stoomt via een veelzijdig ontwikkelprogramma en intensieve coaching talenten klaar voor het echte werk. Bij de opdrachtgever pakken ze een verbeteropdracht op en doen zij uitvoerend werk. 

In de afgelopen jaren heeft Bewegin volgens partner Michiel van Doorn “een geweldige groep talenten” aan zich verbonden en “prachtige opdrachtgevers” weten te strikken: “Ons concept heeft zich meer dan bewezen en de manier waarop we zijn georganiseerd ontwikkelt zich continu. Daar zijn we erg blij mee.”

Met de entree van Pieter Wolthuis geeft Bewegin een impuls aan zijn groeiambities. “We hebben ambities op verschillende terreinen. Denk aan het versterken van het team, het verrijken van ons programma en het uitbouwen van ons dienstenportfolio voor opdrachtgevers. En ook het opbouwen van een community van talenten hoort hierbij”, zegt Van Doorn. Pieter Wolthuis, BeweginWolthuis is een goede bekende van Bewegin. Begin 2019 kwam hij in dienst bij het bureau waarna hij het opleidingsprogramma succesvol heeft doorlopen. Gevraagd waarom hij zich nu als Marketing & Business Developer aan de slag gaat, zegt hij: “Naast mijn werk bij de opdrachtgever ben ik het afgelopen jaar ook steeds dieper in Bewegin zelf gedoken. Op een gegeven moment zat ik in elk denkbaar team. Ik was lid van het projectteam kennisdeling, schreef blogs voor het content-team, zat als talent in het Lab van Bewegin en ik organiseerde het kwartaaluitje.” 

“Hierdoor leerde ik de organisatie goed kennen en ik merkte dat ik daar veel energie van kreeg. Daarover is een gesprek op gang gekomen, met deze overstap als resultaat.” 

Mooie stappen maken

Van Doorn toont zich net zo verheugd met de toewijding van Wolthuis. “Ik ben heel blij dat Pieter nu een plek in ons kernteam heeft gekregen. Hij heeft laten zien dat hij Bewegin doorleeft. Hij beschikt over ons DNA en weet dat ook uit te dragen. Daar komt bij dat hij ziet wat nodig is en dat hij de juiste energie met zich meebrengt. Dat is een prima basis om mooie stappen te maken.”

Wolthuis heeft twee taken meegekregen. Ten eerste, de branding van Bewegin onder studenten naar een hoger niveau tillen. “Iedere student in Nederland moet straks weten wie wij zijn en wat we doen. Als we daarvoor zorgen, dan kunnen we blijven groeien. En worden we dé partner in ontwikkeling van talent en organisatie.”

Zijn tweede opdracht focust zich op het opbouwen van een community, waaronder het in contact blijven met talenten die na twee jaar Bewegin zijn uitgestroomd. “Een groot voordeel is dat Pieter zelf onderdeel is van de generatie waar we als Bewegin mee werken. Hij ís onze doelgroep. Dat helpt ontzettend bij het aanscherpen van ons profiel,” sluit Van Doorn af.