Drie young professionals over hun keuze voor Bewegin

20 juni 2019 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bewegin heeft in de afgelopen maanden drie nieuwe young professionals aan het team toegevoegd: Pieter Wolthuis, Niels Sier en Fabian Bangert. Het trio blikt terug op hun keuze voor Bewegin, dat talent- en organisatieontwikkeling hand in hand laat gaan. 

Na het afronden van zijn opleiding in 2018 had Pieter Wolthuis een duidelijk beeld van wat hij wilde, maar vond hij het lastig om te bepalen waar hij zijn loopbaan zou gaan starten: “Het adviesvak leek mij altijd al leuk. In een organisatie het beste uit mensen naar boven brengen. Toch was het lastig een keuze te maken: er zijn zoveel opties en mijn interesses liggen breed.”

Wolthuis sloot zich aan bij Bewegin, dat organisaties helpt om zich te ontwikkelen, zodat ze te midden van alle veranderingen relevant en effectief kunnen blijven. “Het liefst vervul ik later een strategische functie bij een mooie organisatie. De komende twee jaar wil ik me eerst bij Bewegin ontwikkelen tot een volwaardig organisatieadviseur, om daarna een stap te kunnen maken”, aldus een vooruitblikkende Wolthuis.

Praktijkervaring en persoonlijke ontwikkeling

Gevraagd waarom hij juist voor Bewegin koos, wijst hij op de “directe, praktische ervaring” die hij bij opdrachtgevers van de de adviesorganisatie kan opdoen, in combinatie met de “ruime focus op persoonlijke ontwikkeling”, die het bedrijf hem biedt.

Wolthuis licht toe: “Dit is een belangrijke belofte van Bewegin en deze maken ze echt waar. De verschillende trainingen, intervisies en de momenten met de talentmanager bieden mij handvatten en zorgen dat ik kan groeien in het adviesvak. Ik kan ze ook meteen omzetten naar acties bij mijn opdrachtgever.” Hij voegt toe: “Door het uitgekiende ontwikkelplan kan ik in korte tijd heel veel leren.” 

Niels Sier, net als Wolthuis sinds kort werkzaam bij Bewegin, herkent zich in die motivatie en geeft aan: “Ik heb voor Bewegin gekozen omdat ik het ervarings- en opleidingsprogramma erg interessant vind. Persoonlijke ontwikkeling is hier geen bijeffect, maar er wordt doelbewust op gestuurd.” 

Pieter Wolthuis, Niels Sier en Fabian Bangert - Bewegin

Diverse achtergronden

Waar Wolthuis bestuurs- en organisatiewetenschappen en corporate communicatie studeerde, doorgaans een typische achtergrond voor een functie in consulting, rondde Sier een HBO bachelor Media & Entertainment Management af en heeft hij ruime werkervaring opgedaan aan de technische en productionele kant van mediaproducties. Sier: “Ik kom uit een heel andere wereld, maar juist daardoor heb ik een andere, frisse kijk op uitdagingen en processen.”

Dat beaamt ook Bart Schaacke, partner bij Bewegin: ”We selecteren op meer dan iemands ervaring of CV. We kijken bijvoorbeeld sterk naar persoonlijkheid en ambitie. Dat zijn namelijk de aspecten die voor onze opdrachtgevers ook het verschil maken. Niels is dan ook een geweldige aanwinst, voor Bewegin én voor onze opdrachtgever.”

Sier wordt momenteel ingezet bij een grote VVE-beheerder in de Randstad. Schaacke: “Wij vinden het geweldig als onze talenten een diverse achtergrond hebben. De verschillende perspectieven zorgen steevast voor waardevolle gesprekken onderling. En dat is nog maar een van de voordelen.” Sier voegt toe: “Als je leergierig bent, bedrijven en mensen graag helpt en de wil hebt om een bijdrage te leveren aan veranderprocessen, dan zit je hier op de goeie plek.”

De komende jaren wil Sier zichzelf verder ontwikkelen binnen het adviesvak en de semipublieke sector beter leren kennen. Ook spreekt hij korte termijn doelstellingen uit: “Mezelf leergierig opstellen, doorzettingsvermogen tonen en een mooie bijdrage leveren aan het verbeteren van de processen bij mijn opdrachtgever.” 

Vooral aan de cultuurkant van organisaties denkt hij in de toekomst actief te zullen worden. Zo stelt hij: “Ik ben een sociaal persoon, iemand die zich sterk richt op het menselijke aspect van veranderprocessen, ook omdat ik snel een ‘klik’ heb met mensen. Dikke kans dus dat ik steeds meer die kant op beweeg.”

Sociale cohesie en teamgeest

Dat menselijke en sociale aspect vormde ook voor Fabian Bangert een van de redenen om onlangs zijn loopbaan bij Bewegin te starten, dat veel waarde hecht aan het creëren van teamgeest binnen de organisatie. Bangert: “Bij de diverse trainingen, intervisie-sessies en borrels die Bewegin organiseert is er altijd veel gelegenheid om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Leuk en leerzaam om te horen wat de anderen meemaken.” 

Werken bij Bewegin

“Met een groep mensen hard werken en dan een goede prestatie leveren, dat vind ik het allermooist. Dat geeft mij echt energie”, beaamt ook Wolthuis de woorden van zijn collega. “We treffen elkaar regelmatig, zodat je elkaar écht leert kennen.” 

Wolthuis wijst bovendien op het belang van een goede sfeer in het team. Net als Sier heeft hij bijvoorbeeld ruime ervaring in de horeca: “Daar ervaar je hoe teams werken en hoe je ze kunt aansturen. Ook heb ik geleerd hoe belangrijk de sfeer binnen een team is om prestaties te kunnen leveren. De inhoud beheersen als professional is dus niet genoeg. Dat neem ik mee in mijn werk.” 

Behalve de focus op teamgeest koos Bangert ook voor Bewegin vanwege de sterke inhoudelijke match. “Ervaring opdoen aan de uitvoerende kant van organisaties is waardevol als je een strategische functie nastreeft”, zo vertelt de jonge professional, die een bachelorgraad in International Business afrondde en in het bezit is van een masterdiploma in Strategy & Innovation. 

Volgend op zijn afstuderen had hij al gauw een beeld van de route die hij wilde afleggen. “Uiteindelijk wil ik adviseur worden. Mijn master sluit daar goed op aan, omdat ik daar strategisch inzicht en procesgerichte vaardigheden heb opgedaan”, legt Bangert uit. Een gesprek met ervaren consultants sterkte hem vervolgens verder in zijn idee, waarna hij “bewust op zoek ging naar een functie, waarin hij de eerste stappen kon zetten”. 

Strategie en uitvoering

Terugkijkend op zijn eerste kennismaking met Bewegin, zegt Bangert: “Al in het eerste gesprek merkte ik dat het concept goed aansluit bij wat ik zocht. Je komt hier tussen de uitvoerende en de strategische laag van een organisatie terecht. Die combinatie zorgt ervoor dat je de bestaande processen binnen het bedrijf direct goed leert kennen en je aandacht kunt geven aan het verbeteren ervan. Dat is erg leerzaam.’’

Inmiddels is hij alweer een paar maanden aan de slag bij een grote woningcorporatie en heeft hij zelfs zijn tweede project al te pakken, als projectleider in het managementteam. Bangert: “Dat is meteen een mooie uitdaging, en voor mij ook een bevestiging dat het concept van Bewegin goed werkt en jonge professionals veel kansen biedt.” 

In de komende jaren hoopt Bangert vooral verder te groeien in procesoptimalisatie en verandermanagement. “Ik ben analytisch ingesteld, en projectmanagement bevalt mij goed, dus een strategische adviesfunctie zou goed bij me passen”, besluit hij. 

Met de komst van de drie jonge professionals geeft Bewegin een vervolg aan zijn groei. Eerder dit jaar werd het team reeds uitgebreid met junior adviseurs Bart van Pelt en Dion den Hollander.