Bart van Pelt en Dion den Hollander junior adviseurs bij Bewegin

11 februari 2019 Consultancy.nl

In de afgelopen maanden heeft Bewegin verschillende nieuwe jonge talenten verwelkomd. Een gesprek met twee van deze talenten – Bart van Pelt en Dion den Hollander.

Bart van Pelt

Bart van Pelt heeft in 2013 een hbo-opleiding Commerciële Economie afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. “Ik was en ben nog steeds erg geïnteresseerd in marketing en het bewegen van mensen”, vertelt Van Pelt, die daarna een jaar lang in de marketingsector werkzaam was. “Maar ik kwam er toch al snel achter dat ik iets anders wilde.” Vanuit een interesse in beleid koos hij ervoor om na een schakeljaar Bestuurskunde te kiezen voor de masteropleiding Public Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

“Gedurende deze twee jaar heb ik veel geleerd over onderzoek, het schrijven van beleid en vooral het omgaan met verschillende meningen en belangen binnen een organisatie.” Zijn afstudeeronderzoek deed Van Pelt bij de Directie Veiligheid van de Gemeente Rotterdam, waar hij onderzoek deed naar de uiteenlopende belangen rondom de horeca in de stad.

Onlangs startte Van Pelt als Junior Organisatieontwikkelaar bij Bewegin. “Het concept van Bewegin spreekt me erg aan. Werken als consultant leek me erg interessant en leuk om te doen, maar ik ben me er van bewust dat dit als starter lastig is, omdat als consultant ervaring belangrijk is.” Bij Bewegin profiteert hij niet alleen van een programma dat hem twee jaar werkervaring oplevert, maar ook van de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen met diverse trainingen en opleidingen. “De combinatie van werkervaring opdoen en jezelf persoonlijk en professioneel ontwikkelen is erg leerzaam en uitdagend. Bovendien is Bewegin een jonge organisatie, ik tref veel leeftijdsgenoten die ook aan het begin van hun carrière staan. Erg leuk.”Bart van Pelt en Dion den Hollander - Bewegin

Van Pelt is niet bang om zijn mening te laten horen en voor zichzelf op te komen, twee eigenschappen die hij verbindt aan het zijn van een goede consultant. “Daarnaast ben ik analytisch en iemand die na goed te hebben geobserveerd, overgaat tot actie. Via Bewegin wil ik mezelf verder ontwikkelen en ervaring opdoen in het consultancyvak.” Ook de affiniteit met zijn studie is Van Pelt nog niet verloren: “Misschien dat ik door wil gaan als consultant, maar het zou ook kunnen dat ik hierna toch meer richting de beleidskant binnen het publieke domein ga”, besluit hij. 

Dion den Hollander

Dion den Hollander heeft in 2017 de opleiding Sportmanagement afgerond aan de Haagse Hogeschool, een opleiding van vier jaar waarin de praktijk en het werkveld centraal staan. Hij liep onder meer stage bij de MVO-tak van de Haagse Hockeyclub HDM, waar hij een strategisch adviesrapport opstelde. Ook reisde hij veel: naar de Paralympische Spelen in Brazilië en naar Turkije, Ierland en Nieuw-Zeeland. Naast zijn studie was Den Hollander onder meer twee jaar captain van de PR-commissie van de hogeschool. Na zijn studie ging hij aan de slag bij Politie, eenheid Midden-Nederland op het regionaal servicecentrum. 

Enkele maanden geleden kwam Bewegin op het pad van Den Hollander. “Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en het feit dat je in aanraking komt met werkzaamheden waar je normaal gesproken vijf jaar werkervaring voor nodig hebt, dat sprak mij meteen erg aan.”

En zijn enthousiasme is nog niet afgezwakt: “Vanaf de start is mijn enthousiasme voor Bewegin alleen maar gegroeid. Je bent hier niet zomaar een nummer en dat is in alle facetten van de het programma en de begeleiding zichtbaar.” De persoonlijke aandacht is volgens hem onder meer zichtbaar in het feit dat Bewegin voor ieder talent een opdracht selecteert die goed bij hem of haar past en die voldoende ontwikkelmogelijkheden biedt. Ook de mogelijkheid om terug te vallen op Bewegin of de consultants van innergo als je met vragen zit, wordt door Den Hollander als zeer positief ervaren. 

Den Hollander omschrijft zichzelf als een rustig persoon die veel waarde hecht aan verdieping en verbinding. “Ik help en ondersteun mensen waar nodig en heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Bij Bewegin wil ik me verder ontwikkelen in het begeleiden en coachen van mensen op persoonlijk vlak.” 

Naast zijn werk is Den Hollander ook actief als buddy voor mensen met een chronische of levensbedreigende ziekte. Dit doet hij via het Buddy Netwerk. Ook volgt hij een opleiding tot NLP-Practitioner. Daarnaast heeft hij op hoog niveau gesquasht, een sport waarin hij in 2011 zelfs tot de Nederlandse selectie behoorde voor jongens onder de 17 jaar.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup