Twee nieuwe partners voor House of Performance

03 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

House of Performance heeft Sjoerd Hogenbirk en Remco Wieland benoemd tot partner. Met hun aanstelling groeit het leiderschapsteam naar zes partners. 

Partner Ralph van den Bosch geeft aan dat de toetredingen voortvloeien uit de groei die het kantoor de afgelopen tijd heeft doorgemaakt en de belangrijke rol die Hogenbirk en Wieland daarin hebben gespeeld: “Zij hebben laten zien hun collega-adviseurs in staat te stellen om te excelleren en impact bij onze klanten te maken. Daarnaast zijn beiden een verrijking voor het partnerteam.” 

Sjoerd Hogenbirk sloot zich in 2015 aan bij House of Performance, na eerst ervaring te hebben opgedaan in de bankensector en middelgroot adviesbureau Van Vieren. Ondertussen heeft Hogenbirk, die theologie en bestuurs- en organisatiewetenschappen studeerde aan de Universiteit van Utrecht, zijn PhD aan de Erasmus Universiteit (gericht op bedrijfsethiek) bijna afgerond. 

Hij houdt zich bij House of Performance vooral bezig met verbeter- en verandertrajecten, vaak gericht op de ‘ethiek van presteren’. “Ik word gedreven door mensen, het maken van impact en het realiseren van verandering”, zegt de kersverse partner.

Sjoerd Hogenbirk en Remco Wieland, Partner bij House of Performance

Gevraagd waarom hij zich nu inkoopt en als partner committeert aan het organisatieadviesbureau, zegt hij: “Bij eerdere werkgevers was er vooral aandacht voor het verbeteren van prestaties. Bij House of Performance is de manier waarop die prestaties worden bereikt minstens zo belangrijk. Dat spreekt mij heel erg aan. House of Performance biedt mij dan ook de ruimte om organisaties te begeleiden die hun morele sensitiviteit willen ontwikkelen. Kortom, een waardengedreven organisatie met een ondernemende, energieke club mensen.”

Zijn nieuwe medepartner Remco Wieland koos eveneens in 2015 voor House of Performance. “Na een periode als lijnverantwoordelijke bij NS wilde ik graag terug naar mijn eerste liefde: veranderkunde”, blikt hij terug op zijn komst naar het bureau. “Via het interim management-netwerk van House of Performance maakte ik in 2017 de overstap naar de consultancytak. Sindsdien mag ik met teams van collega-adviseurs opdrachten in zeer gevarieerde sectoren begeleiden.” 

“Ik ben ontzettend trots om de stap naar partner te maken en samen aan ons prachtige bedrijf te bouwen”, zegt hij over zijn promotie. Voordat hij bij de NS werkte als verandermanager, operations manager en directeur ketendiensten, leerde Wieland de fijne kneepjes van het consultancyvak bij &Samhoud, een ander Utrechts adviesbureau. 

Met hun toetreding tot de maatschap brengt het duo het aantal partners van het kantoor op zes. De andere partners van de adviesdivisie zijn Arjon van Lieshout, Joost Preyde, Ralph van den Bosch en Heiko van Eldijk. Samen geven zij leiding aan een team van zo’n 50 consultants. De interim-praktijk telt een netwerk van rond de 50 zelfstandig interim managers.