Consultancy rijkelijk aanwezig tijdens Economic Business weeks

15 januari 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

In april 2020 vindt voor de 22ste keer de Economic Business weeks Tilburg (EBT) plaats. Georganiseerd vanuit Tilburg University geldt de EBT als een van de grootste on-campus recruitmentevents van ons land. Meer dan 50 werkgevers zijn aanwezig, waaronder bijna 20 consultancybureaus.

De EBT is een initiatief van Faculteitsvereniging Asset in samenwerking met Tilburg University, en biedt studenten een unieke kans zich te oriënteren op hun toekomstige carrière. Denk daarbij aan het vinden van een stage of het vergaren van kennis over mogelijke toekomstige werkgevers. Jaarlijks komen op het evenement zo’n 1.000 studenten af.

Dit jaar vindt de EBT plaats van 6 t/m 24 april. De groep deelnemende studenten komt van de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) faculteit en de Tilburg University School of Social and Behavioral Sciences faculteit. Het evenement vindt plaats op verschillende data, waarop een uiteenlopend programma-aanbod wordt verzorgd, met onder andere bedrijfspresentaties, workshops, cases, cv-checks, high teas, lunches en diners, die door de deelnemende organisaties zullen worden verzorgd.

Een overzicht van de belangrijkste data voor studenten die de consultancy in willen*:

Consultancy Experience (14 & 15 april)

Studenten die in graag in contact willen komen met vooraanstaande vertegenwoordigers uit de adviesbranche kunnen op 14 en 15 april terecht bij de Consultancy Experience (voorheen Consultancy Orientation Days). Dan zullen zowel internationale als Nederlandse advieskantoren aanwezig zijn, en de studenten inzicht bieden in hoe het is om als (strategie)consultant aan de slag te gaan. Het programma bestaat uit diverse presentaties, lunches en diners. Deelnemers aan de Consultancy Orientation Days worden op 14 april om 08:45 uur verwacht in Auberge du Bonheur, nabij de Universiteit van Tilburg. Deelnemende kantoren zijn dit jaar: Simon-Kucher & Partners, Bain & Company, Roland Berger, Oliver Wyman en EY-Parthenon. 

Consultancy rijkelijk aanwezig tijdens Economic Business weeks

Op 14 april zal Simon-Kucher & Partners een presentatie geven en een case verzorgen, waarna er op het kantoor van Simon-Kucher een lunch wordt aangeboden. Ook Bain & Company geeft deze dag een bedrijfspresentatie, organiseert een caseopdracht en verzorgt een high tea. Bij Roland Berger staan een presentatie en case op het programma, en ’s avonds zal het strategiekantoor een diner hosten voor de studenten. Een dag later zullen ook Oliver Wyman en EY-Parthenon presentaties geven en een case door de deelnemers laten uitwerken. Oliver Wyman verzorgt in de middag een high tea, terwijl EY-Parthenon ’s avonds een diner zal aanbieden.

Company Days (20-24 april)

Van 20-24 april vinden de Company Days plaats, die worden gehouden op de campus van de Universiteit van Tilburg. De activiteiten die tijdens de Company Days gepland staan zijn onder andere verschillende bedrijfspresentaties, workshops, individuele gesprekken, businesslunches, maar ook enkele informele activiteiten. Deze editie doen in totaal 51 bedrijven mee aan de Company Days, waaronder de volgende consultancybureaus: Capgemini, Korn Ferry, innogy Consulting, Alvarez & Marsal, Boer & Croon, SeederdeBoer, Gartner en Baker Tilly. Ook dit jaar zullen De Kleine Consultant en de Young Advisory Group voorafgaand aan de Consultancy Experience weer een casetraining geven.

Big Four Experience (16 april)

Studenten die graag in contact willen komen met een of meerdere Big Four-kantoren, kunnen op 16 april terecht op de Big Four (Accountancy)Experience. Deelnemende studenten krijgen op deze dag inzicht in de dagelijkse activiteiten, evenals de bedrijfscultuur en werknemers van Deloitte, EY, PwC en KPMG. Selectie voor deelname aan deze dag zal plaatsvinden op basis van de cv’s van de studenten. Het programma van de dag, deels bij Tilburg University, bestaat onder andere uit bedrijfspresentaties, workshops, cases en ook een golfclinic die wordt gehouden bij Prize d’eau Golf.

*Overige programma-onderdelen zijn CV & LinkedIn checks (18 februari), Training Day (8 apri), Case Day (9 + 17 april). Tijdens een ander onderdeel, de Business Night (6 april), zal CEO Hans Honig van Deloitte een van de sprekers zijn.