Werken in adviesbranche? Bezoek de Consultancy Orientation Days

16 januari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Ben je een student die een carrière ambieert in consulting? Dan zijn de Consultancy Orientation Days 2019, onderdeel van de Economic Business weeks Tilburg, zeker een bezoekje waard. Zowel internationale als Nederlandse advieskantoren zijn van de partij en bieden inzicht in hoe het is om als consultant aan de slag te gaan

De aanstaande, eenentwintigste editie van de Economic Business weeks Tilburg (EBT) zal plaatsvinden van 1 tot en met 18 april 2019. De EBT is een initiatief van Faculteitsvereniging Asset in samenwerking met Tilburg University en biedt studenten een unieke kans om zich te oriënteren op hun toekomstige carrière. Denk daarbij aan het vinden van een stage of het vergaren van kennis over mogelijke toekomstige werkgevers. Met jaarlijks ruim duizend deelnemende studenten, is de EBT een van de grootste carrière-evenementen van Zuid-Nederland.

Op 1 april trapt het evenement af met een zogenaamde Business Night. Grote spelers uit het bedrijfsleven wordt het podium geboden en zullen een presentatie verzorgen, zoals Marjan van Loon (CEO Shell NL), Philip Mountford (CEO Hunkemöller), Stephanie Hottenhuis (CEO KPMG NL) en Mattijs ten Brink (CEO Transavia). 4 april staat in het teken van Training Day in het Willem II-voetbalstadion. Vier dagen later – op 8 april – gaan deelnemers tijdens Case Day aan de slag met een casus van Friesland Campina en met een casus van Citibank. Op 11 april staat de Accountancy Orientation Day op de planning, waar onder andere de Big Four-kantoren aanwezig zijn: Deloitte, PwC, EY, KPMG.

De EBT wordt dit jaar afgesloten met vijf Company Days op 12, 15, 16, 17 en 18 april. Deze editie nemen er in totaal vijftig bedrijven deel aan de Company Days, georganiseerd op de campus van Universiteit van Tilburg. De activiteiten die tijdens de Company Days gepland staan zijn onder andere verschillende bedrijfspresentaties, workshops, individuele gesprekken, business lunches, maar ook enkele informele activiteiten.

Consultancy Orientation Days

Verder staan er tijdens de EBT twee dagen op de planning die volledig in het teken staan van de adviesbranche: de Consultancy Orientation Days op 9 en 10 april 2019. Deelnemende kantoren zijn dit jaar: A.T. Kearney, Strategy&, Roland Berger, Oliver WymanBoston Consulting Group (BCG) en Bain & Company. Daarnaast zijn er op de eerder besproken Company Days nog tal van andere adviesbureaus aanwezig, zoals Simon Kucher, Baker Tilly, Capgemini, Innogy, Deloitte, SeederDeBoer, Boer&Croon&samhoud en Korn Ferry Hay Group.

Werken in adviesbranche? Bezoek de Consultancy Days 2019!

Deelnemers aan de Consultancy Orientation Days worden op dinsdag 9 april om 08:45 uur verwacht in Auberge du Bonheur nabij de Universiteit van Tilburg. BCG zal met een presentatie en een casus het programma verzorgen tot en met de lunch. Daarna is het de beurt aan de specialisten van Strategy&, die op vergelijkbare wijze de programmering onder hun hoeden nemen tot en met de High Tea. Vervolgens, tussen 16:15 uur en 19:00, geeft kantoor Oliver Wyman een presentatie en wordt ingegaan op een bijbehorende casus, waarna tussen 19:00 en 20:00 een diner staat gepland.

Woensdag 10 april kent een soortgelijke dagindeling. Tussen 08:45 uur en 11:30 trappen de experts van A.T. Kearney af met een presentatie en een casus, gevolgd door een lunch. In de middag voorzien de professionals van Bain & Company de deelnemende studenten tussen 12:30 uur en 16:15 uur achtereenvolgens van een presentatie, een casus en een ‘uitgebreide kop thee’. Hierna is ruimte gereserveerd voor een verhaal en casus van Roland Berger, waarna het kantoor de deelnemende studenten uitnodigt voor een afsluitend diner. 

Geïnteresseerden in de consultancydagen kunnen zich vanaf 4 februari 2019 op deze pagina inschrijven.