Pâquerette Spelt gestart bij adviesbureau House of Performance

18 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na jarenlang als zelfstandig ondernemer actief te zijn geweest, is voormalig JBR directeur bedrijfsvoering Pâquerette Spelt opnieuw teruggekeerd naar de adviesbranche. Ze is in dienst getreden als Manager Business Support bij Utrechts adviesbureau House of Performance, waar ze zal meebouwen aan business development en de interne organisatie zal aansturen.

Pâquerette Spelt is een ervaren ondernemer, adviseur en interim manager met ruime expertise op gebieden als organisatieontwikkeling, change management, strategisch HR-management, kwaliteitsmanagement en coaching. Volgend op haar vroege loopbaan als senior HR-adviseur bij Rabobank, en enkele consulting en HR-managementrollen, besloot Spelt in 2003 voor zichzelf te beginnen. Vanuit haar eigen bedrijf, Paquance coaching professionals, heeft ze de afgelopen jaren organisaties bijgestaan in verschillende (HR) interim managementrollen, om in 2011 aan de slag te gaan als organisatieadviseur op het gebied van interne bedrijfsprocessen bij adviesbureau JBR, waar ze vervolgens doorgroeide tot de rol van directeur bedrijfsvoering.

Sinds afgelopen maand heeft Spelt een nieuwe uitdaging gevonden bij House of Performance (HofP), een adviesbureau dat zich vooral bezighoudt met de duurzame realisatie van plannen op het gebied van klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en het verbeteren van bedrijfsresultaten. De focus van House of Performance ligt op het begeleiden van klanten bij de daadwerkelijke implementatie van veranderingen, aan de hand van agile, data gedreven en ethisch werken. Het bureau uit Utrecht levert consultancy en interimdiensten, en gebruikt onder andere, waar mogelijk, gamification als aanpak.

Pâquerette Spelt gestart bij adviesbureau House of Performance

In lijn met de verdere groeiplannen van House of Performance (HofP), vervult Spelt de rol van Manager Business Support. Naast de verantwoordelijkheid voor het opstellen en mee uitvoeren van de strategie zal ze ook de interne organisatie aansturen. “HofP heeft de ambitie verder te groeien. Om deze groei intern goed te kunnen faciliteren is Pâquerette aangetrokken”, laat Arjon van Lieshout, partner bij het bureau, weten.

De benoeming van Spelt sluit bovendien aan bij de wens een aantrekkelijke werkgever te blijven: “Als de organisatie intern en extern optimaal met elkaar is verbonden kunnen wij onze ambitie om mensen, teams en organisaties te laten excelleren nog beter waarmaken.” In 2018 wist HofP opnieuw een plek te bemachtigen in de Great Place to Work ranking. Het adviesbureau kwam deze editie zelfs als beste naar voren in de categorie small & young workplaces. Van Lieshout: “Wij zien voor Pâquerette alle mogelijkheid om in onze groeiende organisatie kansen en uitdagingen te signaleren en de kwaliteit en flexibiliteit ruimte te geven, zodat wij blijvend een ‘Great Place to Work’ kunnen zijn.”

Ondernemerschap en vrijheid

Gevraagd naar haar keuze het consulting speelveld weer op te zoeken en waarom ze specifiek voor HofP heeft gekozen, geeft Spelt aan: “Ik heb het eigen ondernemerschap vaker afgewisseld met een dienstverband in de consultancy. Ondernemerschap en vrijheid in gebondenheid gaan voor mij goed samen. De werkwijze en cultuur van House of Performance sluiten goed aan bij mijn persoonlijkheid.” 

Naar eigen zeggen onderscheidt HofP zich op het gebied van Business Development. “Ook binnen onze organisatie is innoveren en leren een focuspunt. Eigen ervaringen brengen wij zo mee naar onze klanten”, besluit Van Lieshout.