Elf adviesbureaus verkozen tot beste werkgevers van Nederland

02 april 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Elf adviesbureaus zijn verkozen tot de beste topwerkgevers van ons land. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 38.000 medewerkers. 

Het onderzoek, uitgevoerd door Great Place to Work, heeft het human capital- en HR-beleid van honderden organisaties onder de loep genomen. Binnen deze bedrijven is de tevredenheid van medewerkers gepeild, aan de hand van 58 stellingen die de werknemers kregen voorgelegd. De onderzoekers hebben daarnaast een onafhankelijke evaluatie van het werkgeversbeleid uitgevoerd.

Uit de analyse is een lijst van top-10 werkgevers samengesteld, waarbij onderscheid is gemaakt tussen vier verschillende organisatiegroottes. Een kwart van de topwerkgevers is actief in de adviesbranche, zo blijkt uit het onderzoek. De volgende elf adviesorganisaties hebben een plekje in de ranking weten te veroveren:

Synechron

Categorie: Best Multinational Workplaces (positie: #10)
Opgericht in: 2001
Aantal medewerkers: 93 (8.000 wereldwijd)

Synechron levert end-to-end dienstverlening aan financiële dienstverleners over de gehele wereld, door de combinatie van digital-, consulting- en technologieservices. In een reactie laat Joost Loves, managing director Synechron Nederland, weten: “Wij zijn erg trots om dit jaar Great Place to Work Certified te zijn, wat betekent dat we in de top 10 Best Workplaces van Nederland in onze categorie – Multinationals - zijn geëindigd."

Volgens Loves draait het zijn van een Great Place to Work om veel meer dan arbeidsvoorwaarden of faciliteiten. "De erkenning is gebaseerd op zowel de perceptie van de medewerkers als de wijze waarop het werkgeverschap in de organisatie wordt ingezet. Wij hebben deze erkenning aan onze medewerkers te danken. Zij maken Synechron een Great Place to Work, iedere dag weer!”

Elf adviesbureaus behoren tot beste werkgevers van Nederland

Talent&Pro

Categorie: Best Large Workplaces (positie: #5)
Opgericht in: 1999
Aantal medewerkers: ~900

Talent&Pro richt zich op detachering, projecten en advies in de financiële dienstverlening. Het bedrijf heeft ruim 900 interim-specialisten in functies variërend van operationeel tot strategisch. Talent&Pro is onderdeel van Redmore Group, dat ook het moederbedrijf is van bijvoorbeeld ITDS.

Lean Consultancy Group

Categorie: Best Medium Workplaces (positie: #1)
Opgericht in: 2009
Aantal medewerkers: 55 

Lean Consultancy Group (LCG) helpt organisaties hun organisatiedoelen te bereiken en prestaties te verbeteren door gebruik te maken van de lean-filosofie. LCG werkt voor klanten in dienstverlenende sectoren zoals ministeries, gemeenten en banken. 

ORMIT

Categorie: Best Medium Workplaces (positie: #6)
Opgericht in: 1994
Aantal medewerkers: 149

ORMIT, zowel in Nederland als België actief, specialiseert zich in traineeships en leiderschapsontwikkeling. De talentontwikkelaar stelt zich ten doel zowel talenten als organisaties succesvoller te maken door unieke talenten te vinden, te ontwikkelen en verbinden. 

McCoy & Partners

Categorie: Best Medium Workplaces (positie: #7)
Opgericht in: 2012
Aantal medewerkers: 102

McCoy & Partners is een 100% SAP-dienstverlener die opereert op het snijvlak van business en IT. De organisatie helpt klanten met het vereenvoudigen van IT-systemen en processen. 

Solid Professionals

Categorie: Best Medium Workplaces (positie: #8)
Opgericht in: 2007
Aantal medewerkers: 121

Solid Professionals is een adviesbureau dat organisaties uit de financiële sector ondersteunt met vooral finance- en risk management-vraagstukken. Het bureau wil “een topwerkgever zijn voor onze mensen én een duurzame partner voor onze klanten”. Daartoe richt Solid Professionals zijn aandacht continu op persoonlijke groei van de medewerkers en op hun toegevoegde waarde voor klanten.

Quint

Categorie: Best Medium Workplaces (positie: #9)
Opgericht in: 1992
Aantal medewerkers: 132

Quint is een managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken. Het adviesbureau helpt bij het realiseren van duurzame digitale transformatie door mensen, processen en technologie met elkaar te verbinden. 

Elf adviesbureaus verkozen beste werkgevers van Nederland

IG&H Consulting & Interim

Categorie: Beste Medium Workplaces (positie: #10)
Opgericht in: 1988
Aantal medewerkers: 155

IG&H Consulting & Interim is een advies- en implementatiebureau dat zich ten doel stelt organisaties te helpen om de transformatie naar radicale klantgerichtheid te maken. Het bureau werkt vanuit zijn kantoor in Utrecht voor leidende ondernemingen in drie sectoren: finance, retail en health.

Republiq

Categorie: Best Small Workplaces (positie: #4)
Opgericht in: 2014
Aantal medewerkers: 21

Republiq is een adviesbureau dat zich bezighoudt met vastgoedvraagstukken in het publieke domein. De organisatie wil zoveel mogelijk partijen ondersteunen in het verbeteren van hun financieel en maatschappelijk rendement op vastgoed. Republiq is gevestigd in Den Bosch en Amsterdam.

Considerati

Categorie: Best Small Workplaces (positie: #9)
Opgericht in: 2008
Aantal medewerkers: 39

Considerati is een adviesbureau dat opereert op het raakvlak van juridische en public affairs-vraagstukken in het digitale domein. De organisatie, gehuisvest in Amsterdam en Den Haag, helpt technologie- en datagedreven organisaties om hun doelen binnen de kaders van de wet en met maatschappelijk draagvlak te realiseren.

Spril

Categorie: Best Small Workplaces (positie: #10)
Opgericht in: 2015
Aantal medewerkers: 22

Spril is een detacherings- en adviesbureau in het vakgebied van personeelsplanning en workforcemanagement. Het bureau adviseert, detacheert, leidt op en bemiddelt in de branches van klantcontact, zorg, overheid, retail en industrie.