Data Science Talent Program van EY VODW van start

22 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het sollicitatieproces voor het EY VODW Data Science Talent Program is gestart. Het adviesbureau is op zoek naar young professionals met een bèta gerelateerde wo-opleiding en aantoonbare interesse in marketing intelligence en data-science. 

In 2017 lanceerde VODW een nieuw traineeshipprogramma om jonge talenten op te leiden tot data-scientists. Het programma voorziet de young professionals van vaardigheden die nodig zijn om succesvol te opereren in complexe omgevingen. Nadat EY het adviesbureau medio 2018 overnam, werd het programma onder EY VODW voortgezet. Dit jaar zal de eerste lichting beginnen aan de voortzetting van het programma.

Om deze reden is het adviesbureau uit Leusden momenteel op zoek naar young professional met een afgeronde academische opleiding die bèta gerelateerd is, die nul tot jaar werkervaring hebben, geïnteresseerd zijn in marketing intelligence en data-science, naast Nederlands ook de Engelse taal terdege beheersen en zich laten omschrijven als “enthousiaste, leergierige en nieuwsgierige persoonlijkheid”, aldus Sander van der Hoek, Director van het Data Science Talent Program van EY VODW.EY VODW - Data Science Talent Program

In ruil voor de bovenstaande eisen, biedt het consultancykantoor zijn trainees verschillende voordelen, vertelt Van der Hoek: “Denk aan continue opleiding en coaching gedurende twee jaar, een goed salaris, auto, laptop en telefoon, aan een intensieve data-science opleiding gedurende vijf weken, aan een driedaagse training in het buitenland waarbij onder meer verschillende start-ups worden bezocht, en aan de mogelijkheid om veel ervaring op te doen bij vooraanstaande Nederlandse bedrijven.” 

Na die intensieve opleiding van vijf weken stelt het adviesbureau zijn trainees voor aan klanten, waar ze zullen meedraaien in projecten, zegt Van der Hoek: “Je bent onderdeel van een team en werkt vier dagen in de week extern. De vijfde dag krijg je verdiepende trainingen en opleidingen. Je werkt bij verschillende klanten in diverse branches. EY VODW werkt altijd op tijdelijke basis voor klanten. Je bent dus een ‘interim data-specialist’ in dienst bij EY VODW. Na twee jaar ben jij een breed inzetbare data-professional. Je werkt binnen ons vakgebied marketing. Je weet alles over de commerciële toepassingen van data. Ook data-tooling en data-technieken hebben voor jou geen geheimen. Daarnaast heb je geleerd om een ‘sterke personal pitch’ te geven.” 

Procedure

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor het opleidingstraject, waarna EY VODW binnen 24 uur een afspraak met ze maakt. Vervolgens moeten kandidaten een capaciteitentest afleggen, vertelt Van der Hoek: “Op deze dag moet je laten zien wat je in huis hebt en uitleggen waarom deze opleiding bij je past. Je ontmoet hierbij ook je potentiële collega's die je meer kunnen vertellen over het Data Science Talent Program van EY VODW.” 

Hierna volgt een dag waarop de kanshebbers een toets afleggen en werken aan een case: “Op deze dag staan je data en programmeer skills centraal”, aldus Van der Hoek. “Aan de hand van een case maak je onder begeleiding van twee data-scientists binnen één dag je eigen verhaal en onderbouw je deze met data.” Als een kandidaat alle stappen succesvol is doorgekomen dan krijgt hij of zij een aanbod van EY VODW: “En hoef je alleen nog maar 'ja, ik wil' te zeggen”, besluit Van der Hoek.

Lees ook: Drie starters over het Data Science Program van EY VODW.