Drie starters over het Data Science Program van EY VODW

20 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Data Science Talent Program van EY VODW is een tweejarige opleiding voor starters met interesse in marketing intelligence en data science. Na het volgen van een intensieve data science-opleiding van zo’n vijf weken, gaan de young professionals aan de slag bij klanten van EY VODW, waar ze werken aan uitdagende consultancy- en data science-opdrachten. Mara Laboyrie, Niels Theunissen en Kevin van Trigt sloten zich zo’n twee jaar geleden aan bij het EY VODW Data Science Talent Program – zij delen hun ervaringen.

Mara Laboyrie

“Mijn interesse in marketing intelligence werd aangewakkerd tijdens mijn studie Econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ging op zoek naar een baan waarin ik data kon omzetten naar echte inzichten voor bedrijven. Bij EY VODW vond ik hiervoor de juiste plek in het Data Science Talent Program.”

Skills verbeteren
“De eerste weken volgden we trainingen om onze dataskills te verbeteren. We leerden vooral data te vertalen naar bruikbare informatie. Vaak organiseerde EY VODW de trainingen intern, zodat iedereen de kans kreeg zijn collega’s te leren kennen. Bij mijn eerste klant werkte ik in het analytics-team. Ik ondersteunde de marketingafdeling met verschillende analyses en werkte aan een voorspelmodel dat zorgt dat de klant beter kan inspelen op de vraag. Het was een leuke, leerzame en levendige omgeving. Er gebeurt veel waaraan je ook als junior data-analist meteen kunt bijdragen.” 

Persoonlijke ontwikkeling
“Elke vrijdag zijn we bij EY VODW in Leusden. Dan zijn er inhoudelijke trainingen, maken we cases en werken we aan onze persoonlijke ontwikkeling.” 

Drie starters over het Data Science Program van EY VODW

Niels Theunissen

“Ik studeerde Technische Bestuurskunde & Management aan de TU Delft en liep mijn afstudeerstage bij Accenture. In die tijd ontdekte ik mijn passie voor de mix van empirisch data-onderzoek en consultancy. Toen ik van het EY VODW Data Science Talent Program hoorde, werd ik dus meteen enthousiast.” 

Brede skillset
“Het programma geeft je de mogelijkheid een hele brede skillset aan te leren en gebruiken. Van die-hard data-analyse tot softe consultancyskills. Zo zit er voor bijna iedereen genoeg uitdaging in dit programma.”

Leren van samenwerking
“Bij mijn eerste klant werkte ik als data scientist in verschillende multidisciplinaire teams. Ongelooflijk hoeveel je leert in die eerste paar maanden. Niet alleen op het gebied van data science, maar juist ook van de samenwerking met andere teams en disciplines. De projecten die ik doe variëren. Ik heb een prijselasticiteitsmodel gemaakt, maar ook gewerkt aan callreductie door het vergroten van klantinzichten. Het meedraaien in een team met andere data scientists is ontzettend inspirerend.” 

Kevin van Trigt

“Ik haal energie uit afwisseling en ik heb veel affiniteit met data. Dat merkte ik tijdens mijn studie Economie en Bedrijfseconomie in Rotterdam. Daarom was ik meteen enthousiast toen ik hoorde over het Data Science Talent Program van EY VODW.” 

Iedere opdracht is anders
“Het werk is bij iedere opdrachtgever anders en je krijgt de mogelijkheid echt het verschil te maken. Inzichten uit data bevestigen soms wat je al weet, maar veel vaker maak je voor je opdrachtgever een verdiepingsslag mogelijk. Zo kan die zijn klant nog beter begrijpen. Daar haal ik persoonlijk heel veel voldoening uit.”

Veel impact
“Mijn eerste opdracht was bij een energiepartij als Marketing Intelligence Analist. De projecten die ik doe variëren van kleinere analyses om het gedrag van klanten beter te begrijpen tot het daadwerkelijk bepalen van klantwaarde. Ik werk vaak in een multidisciplinair team en dat is heel interessant, omdat ik veel kennis opdoe van andere disciplines. Tegelijkertijd bouwen anderen voort op mijn bevindingen. Zo hebben we als team veel impact op de beslissingen die binnen het bedrijf genomen worden.”