Lieke Boonen treedt toe tot de maatschap van Equalis

25 februari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Equalis heeft een derde partner aan de gelederen toegevoegd. Lieke Boonen brengt zo’n tien jaar ervaring in de zorgmarkt met zich mee en zal zich samen met Piet Stam en Barry Egberts richten op de verdere uitbouw van het adviesbureau. 

Lieke Boonen sloot zich in april 2017 als Senior Consultant aan bij Equalis en heeft sindsdien gewerkt aan verschillende zorgprojecten. Op strategisch niveau is ze betrokken bij de uitrol van value based healthcare (‘waardegedreven zorg’) – zo was Boonen een van de auteurs van het rapport ‘ICHOM als versnelling: ICHOM de heilige graal of routekaart naar meer uitkomstinformatie’.

Om de uitkomsten van medische zorg beter te kunnen vergelijken, ontwikkelde ICHOM, een internationaal samenwerkingsverband van zorgpartijen, een meetinstrumenten voor waardegedreven zorg. In opdracht van Zorginstituut Nederland en het Ministerie van VWS onderzocht Boonen samen met een team of de invoering van de internationale ICHOM-sets in Nederland kunnen bijdragen aan professionalisering in de zorg. 

Ook heeft Boonen projecten uitgevoerd op gebied van de risicoverevening (een jaarlijkse verrekening tussen de overheid en zorgverzekeraars met als doel om de acceptatieplicht van verzekerden in stand te houden) en het verbeteren van de informatievoorziening voor zorginkoop. Hierbij is ze betrokken geweest bij opdrachten voor zowel zorgverzekeraars als gemeenten.

Lieke Boonen treedt toe tot de maatschap van Equalis

Voor haar bijdrage aan de groei van het advieskantoor is Boonen nu beloond met de benoeming tot partner. Equalis is een paar jaar geleden opgericht en telt vandaag de dag meer dan tien adviseurs. Oprichter Piet Stam toont zich verheugd met de uitbreiding van het partnerteam: “Lieke is actiegericht en heeft een passie voor haar vak. Kenmerkend voor Lieke is haar gedrevenheid, grote kennis van het Nederlandse zorgstelsel en de rol van kwaliteit(smetingen), en haar pragmatische aanpak. Zij combineert haar analytisch vermogen en wetenschappelijke achtergrond, met haar ambitie om concrete stappen te zetten en het einddoel te realiseren.”

“Piet Stam en Barry Egberts bieden mij de mogelijkheid om verder te bouwen aan de ontwikkeling van Equalis. Samen met het enthousiaste team dat ruime ervaring heeft in de zorgsector kijk ik ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan”, aldus Boonen. 

Voordat ze bij Equalis in dienst trad werkte de kersverse vennoot voor CZ, waar ze de rol van project- en programmamanager bekleedde. Bij de zorgverzekeraar heeft ze gewerkt aan onder meer het implementeren van value based healthcare binnen de zorginkoop en heeft ze diverse andere projecten op het gebied van kwaliteit van zorg begeleid. Daarvoor werkte ze zo’n vier jaar voor zorgadviesbureau SiRM, waar ze klanten ondersteunde op gebied van kwaliteit van zorg en risicoverevening.

Lieke Boonen is gepromoveerd in Health Economics aan de Erasmus Universiteit en heeft twee masters behaald: International Economics & Finance aan de Universiteit van Tilburg en Health Economics aan de Erasmus Universiteit. 

Gerelateerd: Equalis sluit zich aan bij het Dutch Techcentre for Life Sciences.