Barry Egberts en Marloes Olde Nordkamp versterken Equalis

21 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorgadviesbureau Equalis heeft twee consultants aan de gelederen toegevoegd. Barry Egberts maakt de overstap van Achmea, hij is toegetreden als partner. Marloes Olde Nordkamp gaat als junior consultant aan de slag. 

Barry Egberts is sinds 1 februari 2017 partner bij Equalis. Hij is econoom en heeft daarnaast de master of Management & Organisation bij Tias afgerond. Na zes jaar in de telecom te hebben gewerkt als finance manager bij Lucent maakte hij in 2003 de overstap naar Achmea Zorg (Agis en Zilveren Kruis). Egberts heeft veertien jaar bij Achmea meerdere rollen vervuld, waarbij hij vanaf 2006 onder andere verantwoordelijk werd voor business intelligence. Daarna heeft hij het Expertisecentrum voor Agis opgezet en vervolgens als senior manager leiding gegeven aan het Kenniscentrum voor Achmea Zorg (later Zilveren Kruis), waar hij verantwoordelijk was voor (big) data analytics, business intelligence en consultancy.

Met de overstap naar Equalis wil Egberts – hij wordt naast oprichter Piet Stam de tweede vennoot van het boutique adviesbureau – zijn expertise breder inzetten binnen de gezondheidszorg. Hij gaat zich vooral richten op data science en modeling – een vakgebied wat door de vele vraag en aandacht voor data en transparantie in de zorg(verzekeringen) steeds belangrijker is geworden.

Barry Egberts en Marloes Olde Nordkamp - Equalis

Marloes Olde Nordkamp is per 1 april als junior consultant aan de slag gegaan bij Equalis. Na een Bachelor in Education heeft ze een Master Biomedische Wetenschappen met als specialisatie Immunologie en Infectieziekten afgerond. Ze is gepromoveerd in de Immuunregulatie, haar promotie onderzoek heeft ze uitgevoerd bij het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Vervolgens heeft Olde Nordkamp drie jaar bij de Universiteit van Oxford onderzoek gedaan naar nieuwe targets voor borstkanker-therapie. 

“Met de overstap van de academie naar Equalis hoop ik direct bij te kunnen bijdragen aan de verbetering van de zorg”, aldus de nieuwste aanwinst van het advieskantoor. Met de uitbreiding telt het team van Equalis bijna tien consultants. Eerder dit jaar werd Lieke Boonen aangetrokken van zorgverzekeraar CZ.

Equalis is een consultancybureau uit Den Haag dat zich specifiek richt op de zorgsector. Het bureau is begin dit jaar opgericht als een afsplitsing van SiRM.