Gerrit Hamstra aan de slag bij zorgadviseur Equalis

12 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Equalis heeft onlangs zijn team versterkt. Sinds kort is Gerrit Hamstra als Senior Consultant actief voor de zorgadviseur uit Utrecht. Hamstra maakte de overstap naar Equalis vanuit zorgverzekeraar Zilveren Kruis, waar hij de rol van Senior Analist vervulde.

Zorgadviseur Equalis is verheugd over de komst van Gerrit Hamstra en roemt in het bijzonder zijn denkvermogen: “Hij heeft een scherpe analytische blik en doorziet snel het probleem. Zijn kracht is om creatieve oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken waarmee de klant het beste geholpen is. Hierbij houdt hij oog voor het grotere belang. Hij heeft een passie voor data-analyse en slimme modellen die een belangrijk onderdeel vormen van de oplossing. Daarbij is hij resultaatgedreven en staat hij in verbinding met zijn klanten. Hij behoudt het overzicht en daarmee zorgt hij voor rust en vertrouwen.” 

De ruime ervaring van Hamstra op het gebied van zorgadvies – circa dertien jaar – onderschrijft waarom hij binnen Equalis een seniorfunctie heeft gekregen. Hij maakt de overstap vanuit de collectieve zorgverzekeraar Zilveren Kruis, waar hij bijna drie jaar werkzaam was als Senior Analist. Hamstra: “Samen met de beleidsontwikkelaar en de medisch adviseur was ik daar verantwoordelijk voor het maken van het beleid. Mijn aandacht lag vooral bij de wijkverpleging, maar ook bij huisartsenzorg, eerstelijnsverblijf en geriatrische revalidatie.” 

Gerrit Hamstra, Zorgadviseur - Equalis

Eerder – van 2005 tot en met 2015 – was hij actief voor (zorg)verzekeraar en financiële dienstverlener Achmea. Daar was hij in zijn laatste rol – vanaf 2013 – binnen de afdeling Zorg & Gezondheid actief als Senior Business Consultant: “Ik voerde opdrachten uit voor de interne organisatie. Vaak waren dat adviestrajecten met een sterke datagedreven analytische component, zoals gezondheidsanalyses voor collectiviteiten, een regioanalyse gebaseerd op vereveningsbijdragen (het bedrag dat zorgverzekeraars krijgen van de Nederlandse overheid, red.), keuzegedrag van verzekerden, rendementsanalyse en een opleidingsprogramma voor interne analisten.” Voor die tijd was hij bij Achmea respectievelijk actief als Manager Onderzoek, Manager BICC en Analist.

De nieuwe Senior Consultant van Equalis begon zijn professionele carrière bij Pharma Bio Research als Biometricus in 2002: “Ik was daar verantwoordelijk voor de statistische analyses van de kliniekstudies voor internationale farmaceutische opdrachtgevers. Samen met de medical writers schreef ik het studierapport voor de fase 1-ontwikkeling van medicijnen.” Dat wiskundig georiënteerde werk sluit aan bij zijn studietijd, die hij afsloot aan de Rijksuniversiteit Groningen in 2002: “Ik heb voor de studie Technische Natuurkunde gekozen omdat daarin een prachtige toepassing ligt voor complexe wiskunde. Tijdens mijn studie heb ik ontdekt dat ik de logica en de extreme rekenkracht van computers nog fascinerender vind dan de wiskunde. Ik heb dan ook fysische informatica als afstudeerrichting gekozen. Daarmee heb veel kennis opgedaan rondom het oplossen van problemen met slimme algoritmes en data-analyses.”

Naast dat Hamstra aantrad, verwelkomende Equalis onlangs ook Joram Mossink, een professional met expertise in het zorgdomein. Hij is momenteel actief voor het adviesbureau als Junior Consultant. Begin 2018 werd het team van Equalis tevens versterkt met Hilde Taverne, die ook als Junior Consultant is begonnen bij het in Utrecht gevestigd kantoor.