Hilde Taverne versterkt het team van zorgconsultancy Equalis

30 januari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aan het begin van het nieuwe jaar heeft Hilde Taverne zich als Junior Consultant aangesloten bij Equalis, een in Utrecht gevestigd adviesbureau dat zich binnen de gezondheidszorg richt op het verbinden van partijen, kennis en data.

De komst van Taverne naar Equalis komt niet lang nadat ze haar studie heeft afgerond. De afgelopen zomer was ze druk bezig met haar masterthese, die ze in september voltooide. Ze schreef de scriptie vanuit de prestigieuze Britse University of Cambridge. Voorafgaand aan het werken aan de these doorliep ze hier tevens een negen maanden durend research internship. In beide projecten hield Taverne zich bezig met het bestuderen van psychotische stoornissen.

De these vormde de afsluiting van de master ‘Cognitive Neurobiology and Clinical Neurophysiology’, die ze aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) doorliep – waar ze eerder ook haar bachelor ‘Psychobiologie’ voltooide. In haar master heeft ze zich verder gespecialiseerd op het gebied psychiatrie door onderzoek te verrichten naar neurobiologische processen die ten grondslag liggen aan verslavingen en psychoses. Hiervoor voltooide ze ook een research internship aan het AMC Amsterdam, het academisch ziekenhuis van de UvA.

Hilde Taverne

Hoewel Taverne dus vers uit der schoolbanken start met haar baan als adviseur, geeft haar nieuwe werkgever aan dat ze tijdens haar opleiding al de nodige relevante kennis en ervaring heeft opgedaan: “Hier heeft zij gewerkt met het analyseren en modelleren van data. Tegelijk heeft ze naast haar studie veel ervaring opgedaan met projectmanagement en met het werken met en coördineren van teams.” Hiermee doelt Equalis op de vele nevenactiviteiten die Taverne heeft ontplooid tijdens haar studietijd.

Zo maakte ze ruim twee jaar deel uit van het opleidingscomité van psycho- en neurobiologie van de UvA, zit ze in de adviesraad en was ze commissielid van studenten-roeivereniging A.A.S.R Skøll en was ze voorzitter en commissielid bij studievereniging Congo. Ook hield ze zich bezig met vrijwilligerswerk, onder meer door mee te werken aan de TEDx-conferentie van 2017 in Amsterdam en door zich via Mentrum in te zetten voor patiënten die lijden aan chronische schizofrenie.

Nu Taverne met haar aanstelling als Junior Consultant aan het begin van haar professionele loopbaan staat, is het dan ook niet verrassend dat ze hierin veel waarde hecht aan het helpen van mensen, zoals Equalis aangeeft: “Hilde vindt het belangrijk dat haar werk bijdraagt aan een verbetering van de levenskwaliteit van patiënten in Nederland. Zij wil daarom haar wetenschappelijke ervaring en haar energie graag inzetten voor toepassingen in de zorgsector. Ze krijgt energie van samenwerken met anderen en zoekt altijd naar nieuwe input en meningen. Projecten pakt ze op een gestructureerde en planmatig manier aan, altijd met een positief maar kritisch perspectief.”

Bovendien lijkt het karakter van Taverne hiermee nauw aan te sluiten op de visie van het Utrechtse adviesbureau: “We houden van data en feiten, we analyseren vanuit een gedegen kennis van de gezondheidszorg, we interpreteren objectief en we implementeren vanuit ons hart”, aldus Equalis.

Equalis wordt geleid door twee partners: Barry Egberts en Piet Stam. Beide hebben en uitgebreide trackrecord opgebouwd in de zorgsector.