Equalis voegt zich bij zorgconsultancy-branchegenoot Vintura

18 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Equalis, een boutique strategisch adviesbureau voor de zorgsector, heeft zich aangesloten bij branchegenoot Vintura.

Met de toevoeging van het team van Equalis (rond de 10 consultants en een aantal associés) groeit het team van Vintura naar 55 consultants. Een aantal van deze teamleden is actief in Duitsland en Engeland, waar Vintura ook vestigingen heeft.

Aan de integratie van Equalis binnen Vintura ging een zorgvuldige periode van samenwerking vooraf. De twee partijen werken al sinds 2018 samen en hebben met succes verschillende opdrachten binnen de zorgsector uitgevoerd. “De praktijk heeft al uitgewezen dat we elkaar enorm kunnen versterken”, legt Vintura-partner Noël van Oijen uit.

Equalis voegt zich bij zorgconsultancy branchegenoot Vintura

“Equalis heeft naast haar consultancyvaardigheden een sterke gezondheid, economische kennis en vaardigheden op het gebied van datamodellering; zaken die de proposities van Vintura echt versterken”, geeft Van Oijen aan.

Daarnaast zorgt de krachtenbundeling voor een verbreding van de zorgdomeinen waarin Vintura actief is. Waar het adviesbedrijf uit Baarn al jaren succesvol actief is bij zorgverstrekkers zoals ziekenhuizen en farmaceutische bedrijven, heeft Equalis een staat van dienst opgebouwd in de markt van beleidsmakers, brancheorganisaties en betalers.

“Door de bundeling van kennis, ervaring, kunde en creativiteit hebben we alles in huis om de uitdagingen waar we voor staan in de zorg integraal te benaderen; gezondheidseconomie-analyses, strategieontwikkeling, organisatieontwerp, zorgpadoptimalisatie, beleidsevaluatie en vooral de veranderkundige vaardigheid om te verbinden en verandering te versnellen”, aldus Van Oijen. “Hiermee neemt de impact die we kunnen hebben op het zorgstelsel sterk toe.”

Vintura werd in 2000 opgericht. Equalis is in 2017 van start gegaan door een team van voormalig adviseurs van SiRM, ook een zorgconsultancy. De oprichter van Equalis, Piet Stam, treedt terug als partner en gaat verder als associate partner. Equalis partners Barry Egberts en Lieke Boonen worden onderdeel van het management van Vintura.