Vintura gaat internationaal met opening van UK kantoor

05 augustus 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

In het jaar waarin Vintura zijn twintigste verjaardag viert, slaat het adviesbedrijf zijn vleugels internationaal uit. Sinds enkele maanden is de zorgadviseur actief in de Britse markt.

Sinds de oprichting in 2000 Is Vintura uitgegroeid tot een van de bekendere namen in het Nederlandse zorg-, farma- en life sciences-landschap. De dertig consultants van het kantoor brengen diepgaande branchekennis aan tafel en helpen klanten met advies op gebieden als strategie, commerciële activiteiten, partnerships, prestatieverbetering, value-based healthcare en programmamanagement.

Het kantoor bedient een groeide groep klanten in de UK. Tot op heden gebeurde dat door teams uit de thuisbasis in Baarn over te vliegen, maar nu heeft Vintura een kantoor geopend in de UK zelf, dat Europa’s één na grootste zorgmarkt vormt. Ook is de UK de thuisbasis van verschillende van ’s werelds grootste farmaceutische bedrijven, waaronder Pfizer en het oorspronkelijk Britse AstraZeneca en GlaxoSmithKline.

De uitbreiding volgt zes maanden nadat Vintura een joint venture aanging met PharmaLex, een 1.000-medewerkers sterke zakelijke dienstverlener voor de farmaceutische industrie. In december vorig jaar, toen de alliantie was geformaliseerd, kondigde Vintura’s managing partner Gérard Klop aan dat het kantoor de opening van een nieuwe internationale vestiging aan het voorbereiden was, en nu – ondanks de coronacrisis en Brexit – heeft Vintura zijn plannen doorgezet.

Vintura gaat internationaal met opening van UK-kantoor

“Het was een logische zet om uit te breiden naar Londen”, zegt Vintura-partner Bas Amesz. “De UK is progressief op het gebied van life sciences-ontwikkeling en het is een natuurlijke eerste stap in onze pan-Europese reis.”

Om leiding te geven aan de nieuwe vestiging is Richard Ogborne aangetrokken, een als wetenschapper afgestudeerde sectorexpert met meer dan een decennium ervaring binnen de branche (Unilever en AstraZeneca) én een achtergrond in de advieswereld (Navigant, tegenwoordig Guidehouse).

“Richard is een bouwer. Dat is belangrijk in deze fase”, aldus Amesz. “Hij is iemand die weldoordacht te werk gaat en onze waarden omarmt. We zijn blij hem te verwelkomen in ons team en nog meer klanten te bedienen vanuit ons nieuwe UK-kantoor.”

Ogborne is gespecialiseerd in commerciële strategie, commerciële evaluaties & due diligence (buy side & sell side), analytics & forecasting, brand performance management, lifecycle management-strategie, pre-launch planning, competitive intelligence en marktonderzoek. Zijn medische expertisegebied beslaat cardiovasculaire aandoeningen, metabolismeziekten, nierziekte, oncologie en dermatologie.

Kort naar de lancering heeft Vintura ook al het eerste lid van Ogborne’s team bekendgemaakt. De als manager aangestelde Pany Koizi neemt meer dan vijf jaar advieservaring mee naar het kantoor, opgedaan bij Blue Latitude Health en GE Healthcare.