Vintura sluit joint venture met farma dienstverlener PharmaLex

17 december 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Vintura, een consultancybureau gespecialiseerd in het zorg en life sciences-segment, is een joint venture aangegaan met PharmaLex, een aanbieder van zakelijke diensten voor de farmaceutische industrie.

Als onderdeel van de krachtenbundeling krijgt Vintura toegang tot de wereldwijde expertise van PharmaLex. Met ongeveer 950 werknemers, opererend vanuit 31 kantoren in 17 landen, is PharmaLex een van de grotere zakelijke dienstverleners voor de farma-, biotech- en medische hulpmiddelen-sectoren. Het bedrijf bedient wereldwijd zo’n 600 klanten.

Expertisegebieden van PharmaLex omvatten onder meer development consulting, expertise en diensten inzake regulatory affairs, pharmacovigilance, epidemiology & risk management en quality management & compliance. Volgens Thomas Dobmeyer, CEO van PharmaLex, kan het bedrijf door zijn brede portfolio klanten van een end-to-end aanbod voorzien.

Dobmeyer: “Onze experts begeleiden klanten door vroege strategische planningsactiviteiten en niet-klinische vereisten naar klinische ontwikkeling, door middel van wettelijke indieningsprocedures en uiteindelijk het begeleiden naar marktgoedkeuring tot en met activiteiten voor productonderhoud en veiligheid na lancering.”

Vintura and Pharmalex join forces in joint venture

Vintura zal door de samenwerking toegang krijgen tot het netwerk van PharmaLex, waarmee het zijn serviceportfolio zowel verbreedt als verdiept en bovendien zijn wereldwijde bereik sterk uitbreidt. Gérard Klop, Partner bij Vintura, zegt in een reactie: “PharmaLex heeft een zeer sterke geschiedenis in de life sciences-sector en we zien duidelijke synergieën tussen onze twee organisaties. Bovendien ondersteunt het bestaande internationale netwerk van PharmaLex onze internationale groeidoelstellingen.”

PharmaLex voegt op zijn beurt door de joint venture hoogwaardige management consultancy-diensten toe aan zijn portefeuille. "Vintura is een uitstekende partner voor PharmaLex. Ze hebben een aanzienlijke strategische en organisatorische ervaring in de life sciences-sector, zoals markttoegang en een sterke product-/portfoliostrategie”, stelt Dobmeyer, die in Frankfurt gevestigd is.

Gevestigd in Baarn, net buiten Utrecht, heeft Vintura sinds de oprichting in 2000 zijn team weten uit te bouwen naar dertig consultants. Enkele jaren terug, werd het adviesbureau benoemd tot een van Nederlands beste kleine werkgevers, terwijl de klanten van Vintura de dienstverlening van het bureau waardeerden met een NPS score van 8,8 op een schaal van 10.

Aangezien Vintura ook klanten binnen de zorg bedient, waaronder ziekenhuizen – het bureau helpt hen op het gebied van strategie, value-based healthcare en prestatieverbetering – “zullen ze ons mogelijk gaan ondersteunen bij het diversifiëren van ons portfolio”, voegt Dobmeyer toe.

Naast de samen aangegane joint venture, zullen beide bedrijven onder hun eigen merk blijven opereren. Eensgezind besluiten de twee bestuurders: “Naast het voortbouwen op onze wederzijdse sterke punten en gemeenschappelijke kansen ten behoeve van onze klanten, zal het partnership ons in staat stellen om onze impact op de samenleving te vergroten. Daarmee verwezenlijken we onze gezamenlijke ambitie om te zorgen voor een duurzamere en betaalbare zorg.”