Lieke Boonen versterkt zorg adviesbureau Equalis

29 maart 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Equalis heeft onlangs zijn adviesteam versterkt met Lieke Boonen. Afkomstig van zorgverzekeraar CZ en voorheen werkzaam als strategy consultant bij SiRM, zal Boonen per 1 april bij het zorgadviesbureau aan de slag gaan als Senior Consultant.

In 2009 promoveerde Lieke Boonen in ‘Health Economics’ aan de Erasmus Universiteit. Voorafgaand aan haar promotie voltooide ze de master ‘International Economics and Finance’ aan de Universiteit van Tilburg, evenals een master Health Economics aan de Erasmus Universiteit.

Na afronding van haar promotie startte ze in 2009 als strategy consultant bij SiRM (Strategies in Regulated Markets), een management consultancybureau dat zich voornamelijk richt op de zorgsector en gezondheidsmarkt. Daar heeft ze onder meer succesvol gewerkt aan opdrachten op het gebied van kwaliteit van zorg en de risicoverevening.

Lieke Boonen - Equalis

In 2013 maakte Boonen de overstap naar CZ in de rol van project- en programma manager. Daar werkte ze onder andere aan het implementeren van value based health care binnen de zorginkoop bij CZ en heeft ze diverse andere trajecten op het gebied van kwaliteit van zorg begeleid.

Onlangs besloot Boonen CZ te verruilen voor zorgadviesbureau Equalis, waar ze per 1 april officieel zal starten in haar nieuwe rol als Senior Consultant. Equalis, opgericht door Piet Stam* en gevestigd in Den Haag, is gespecialiseerd in gezondheidseconomisch onderzoek en advies en stelt zich ten doel de betaalbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid van zorg te verhogen. Het bureau adviseert opdrachtgevers naar eigen zeggen door hun “sterke analytische aanpak en kwalitatief (equations) onderzoek.”

Met de komst van Boonen groeit het team van Equalis naar acht professionals.

* Piet Stam, een professional met meer dan twintig jaar ervaring in de zorg en verzekeringssector, onder meer als onderzoeker, is een van de founding partners van SiRM.