Dealmakers Jerry van Leent en Willem van Esch maken promotie

24 januari 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee M&A-adviseurs van Van Oers Corporate Finance – Jerry van Leent en Willem van Esch – zijn begin deze maand benoemd tot Transactie Manager. De twee adviseurs hebben hun promotie te danken aan het solide trackrecord dat ze hebben opgebouwd en aan hun bijdrage aan de groei van het adviesbureau. 

Het in Breda gevestigde Van Oers Corporate Finance helpt opdrachtgevers bij de begeleiding van fusies- en overnames, financiële (haalbaarheids)vraagstukken, bedrijfswaarderingen en het verkrijgen van groei- en overnamefinanciering. Bij het kantoor – dat onderdeel is van het in 1964 opgerichte Van Oers Accountancy & Advies – werken twaalf adviseurs. Twee van hen zijn onlangs gepromoveerd. 

Jerry van Leent

Jerry van Leent rondde in zijn studententijd eerst de Hotelschool The Hague af, maar ontdekte al snel dat hij ook veel interesse had in de corporate finance-wereld. Hij besloot zich financieel te specialiseren door de master Financial Management te volgen aan Business Universiteit Nyenrode. Nadat hij deze had afgerond, sloot hij zich in 2011 als M&A Consultant aan bij Van Oers Corporate Finance. Om zich verder te specialiseren in bedrijfswaarderingen volgde Van Leent in 2014 nog de postdoctorale studie Business Valuation aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit, waarna hij werd bijgeschreven in het Nederlands register voor Register Valuators. Daarnaast was hij betrokken bij vele overnametrajecten, zoals de management buy-out van Easyflex en de verkoop van Vinke Display, APS, Cepro en Best Bake.

Na een kortstondig uitstapje naar RSM, keerde Van Leent september vorig jaar als Senior Consultant weer terug naar Van Oers, waar hij meteen adviseerde bij de overname van luchtvaartdienstverlener JetSupport. Slechts enkele maanden later – per 1 januari van dit jaar – is Van Leent alweer gepromoveerd tot Transaction Manager. “Jerry is een gedreven en oplossingsgerichte overname-adviseur die ook regelmatig Masterclasses Fusie & Overnames verzorgt voor klanten en relaties Van Oers Corporate Finance”, stelt Van Oers in toelichting op de promotie: “Daarnaast is hij een van de founding partners van ‘M&A in het Zuiden’, een nieuw Zuid-Nederlands initiatief om de M&A-industrie onder de rivieren te promoten en nog beter op de kaart te zetten.”

Dealmakers Jerry van Leent en Willem van Esch maken promotie

Willem van Esch

Na het behalen van zijn master Investment Analysis en zijn master Economics aan de Universiteit van Tilburg, is Willem van Esch in 2012 zijn professionele loopbaan begonnen bij afvalverwerker Van Gansewinkel, waar hij als (Assistent) Controller zijn eerste ervaring opdeed in de omgang met private equity-partijen. Na zo’n anderhalf jaar maakte hij de overstap naar Van Oers Corporate Finance. “In de ruim vijf jaar dat Willem bij Van Oers Corporate Finance werkt, heeft hij zich ontwikkeld tot een allround adviseur voor fusies en overnames”, aldus het M&A-bureau: “Om zich verder te bekwamen heeft Willem in 2017 de master Business Valuation aan TIAS School of Business and Society afgerond en staat sinds 2017 ingeschreven als Register Valuator bij het NIRV.” 

In zijn tijd bij Van Oers heeft Van Esch diverse M&A-trajecten ondersteund: “Willem is betrokken geweest bij uiteenlopende opdrachten waaronder de verkoop van Packpower, vele aankooptrajecten voor de tandartsenketen DentConnect, de terugkoop van het minderheidsaandeel in MeDis, de verkoop van Climatic en diverse waarderings- en financieringsvraagstukken”, aldus zijn werkgever. Op basis van deze uitgebreide staat van dienst is Van Esch nu aangesteld als Transactie Manager. Van Esch reageert verheugd op zijn nieuwe rol: “Het mooie aan corporate finance, naast het in de praktijk brengen van mijn studies, vind ik de diversiteit van het werk en de combinatie van werken met cijfers en mensen.”