Jerry van Leent aan de slag bij Corporate Finance praktijk van RSM

01 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RSM heeft Jerry van Leent aangetrokken als Senior M&A Consultant. Van Leent is afkomstig van fusie- en overnamespecialist Van Oers Corporate Finance, waar hij zo’n zes jaar werkzaam was.

Jerry van Leent is een professional met jarenlange ervaring als overnameadviseur. Zijn interesse voor Corporate Finance en de fusie- en overnamemarkt in het bijzonder, ontstond tijdens zijn master in Financial Management, die Van Leent in 2010 afrondde aan Business Universiteit Nyenrode.

Hij besloot zijn loopbaan te starten bij Van Oers Corporate Finance, met ongeveer tien professionals een specialist in onder meer fusies, overnames, bedrijfswaarderingen en bedrijfsfinancieringen. Jaarlijks begeleidt het kantoor tussen de dertig en veertig nationale en internationale transacties. De afgelopen zes jaar was Van Leent als M&A Consultant actief bij Van Oers, waar hij bij vele uiteenlopende (internationale) fusie- en overnamevraagstukken heeft mogen adviseren.

Zo ondersteunde Van Leent onder meer de aandeelhouders van Jos Vrolijk, Arjan van Dijk en Easyflex bij de realisatie van een (management) buy-out. Verder maakte hij onderdeel uit van het transactieteam bij verschillende andere deals, waaronder de verkoop van displayproducent Vinke Display aan Schumacher Packaging, grossiersgroep APS aan Sator (onderdeel van LKQ), lasbeschermingsmiddelen-producent Cepro aan Indutrade Benelux, broodmiddelenverbeteraar Best Bake aan Lallemand Inc. en Protekt (deelneming Arbo unie) aan G4S. Tegelijkertijd adviseerde hij verschillende managers bij de hun participatietrajecten in targetdeelnemingen van private equity en verzorgde hij de fiscale afstemming van deze belangen met de belastingdienst.

Jerry van Leent, Senior M&A Consultant bij RSM

Vanuit zijn expertise trad Van Leent tevens op als panellid van de Crowdcoaching-rubriek van het FD, die ondernemers de mogelijkheid biedt om een business gerelateerde vraag te stellen, die vervolgens aan de hand van het crowdcoaching-principe door panelleden beantwoord wordt.

Om zich verder te specialiseren op het vlak van bedrijfswaarderingen besloot Van Leent in 2014 bovendien om de postdoctorale studie Business Valuation aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit te volgen, die hij een jaar later succesvol afrondde. Hierna werd Van Leent bijgeschreven in het Nederlands register voor Register Valuators.

Na zes jaar bij Van Oers Corporate Finance besloot Van Leent een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij is inmiddels verhuisd naar zijn roots in Den Haag/Rotterdam en heeft afgelopen januari de overstap gemaakt naar RSM. Het team waarbinnen hij werkzaam is, Financial Advisory Services (FAS), biedt een “full-service” dienstenpakket aan van financiële en fiscale adviesdiensten gericht op de (internationale) fusie- en overnamemarkt met de focus op mkb+, familiebedrijven, private equity en managementteams.

In Nederland werken 450 professionals bij RSM vanuit de vestigingen Alkmaar, Amsterdam, Eindhoven, Haarlem, Heerlen, Maastricht, Roermond, Rotterdam, Schiphol, Utrecht en Venlo. RSM Netherlands, dat onlangs nog accountantskantoor Hoogland inlijfde, maakt deel uit van het netwerk RSM, een van de grootste internationale netwerken met meer dan 800 accountants- en advieskantoren in 120 landen.