Alkmaars accountantskantoor Hoogland sluit zich aan bij RSM Nederland

16 februari 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijke dienstverlener RSM heeft Hoogland overgenomen, een branchegenoot uit Alkmaar. Als onderdeel van de deal maken circa 20 medewerkers de overstap naar het RSM-kantoor in Alkmaar. 

Accountantskantoor Hoogland is in 1966 opgericht door Jaap Hoogland, die na een lange carrière bij een ander accountant in Alkmaar besloot een eigen kantoor op te zetten. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een middelgroot accountant-administratiekantoor gespecialiseerd in boekhoudkundige en fiscale vraagstukken. Vandaag de dag wordt het bureau geleid door Bas Michielsen, die in 2008 toetrad tot de maatschap.

Met de aansluiting bij RSM speelt Hoogland in op het veranderende accountancylandschap. Enerzijds worden vraagstukken van klanten steeds complexer – opdrachtgevers vragen naast boekhoudkundige en fiscale diensten in toenemende mate ook naar adviezen op het gebied van onder meer finance, fusies & overnames, compliance en digitalisering. Anderzijds biedt de krachtenbundeling grote schaalvoordelen voor het Alkmaars kantoor: met vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Eindhoven, Haarlem, Heerlen, Maastricht, Roermond, Rotterdam, Schiphol, Utrecht en Venlo behoort RSM tot de 25 grootste accountantskantoren van Nederland. Voor grensoverschrijdende dienstverlening maakt RSM gebruik van het internationale RSM-netwerk, bestaande uit meer dan 800 kantoren en 43.000 professionals. 

RSM verstevigt positie in Alkmaar met inlijven van Hoogland

“Door de overname door RSM is Hoogland verzekerd van een hoogwaardige dienstverlening voor haar cliënten. In RSM heeft Hoogland een partij gevonden die dezelfde visie heeft als Hoogland en Hoogland in staat stelt versneld stappen te maken in het nastreven van deze visie”, aldus partner Michielsen. “Cliënten zullen merken dat het contact niet verandert, maar wel dat de kwaliteit van de dienstverlening verbetert.” 

Voor RSM levert de transactie een verdieping van de dienstverlening in de regio Alkmaar. Rudolf Winkenius, bestuursvoorzitter van RSM Netherlands licht toe: “Wij zijn blij met de toevoeging van Hoogland. Hiermee verstevigen we onze positie in de regio Alkmaar, daarnaast past deze overname in het realiseren van onze groeidoelstelling.”

Vanaf de start, meer dan vijf decennia geleden, is Hoogland nauw verbonden met Alkmaar. “Deze verbondenheid geldt nog steeds. Niet alleen omdat veel cliënten in Alkmaar gevestigd zijn, maar ook omdat wij grote maatschappelijke betrokkenheid voelen en tonen met diverse zaken binnen de gemeente Alkmaar”, aldus Michielsen. 

Alle 20 medewerkers van Hoogland – waaronder belastingadviseurs/accountants Frank Jorna, Bob Rootjes, Manon Donkersloot en Maxime Vissinga – maken de overstap naar RSM. Zij gaan per 1 maart werken vanuit het RSM-kantoor in Alkmaar, dat gevestigd is op de Toermalijnstraat 9. “De persoonlijke en betrokken benadering van Hoogland sluit goed aan bij onze organisatie”, geeft Winkenius tot slot aan.