Joost Voerman vertrekt als directeur bij Twynstra Gudde

19 december 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Twynstra Gudde-bestuurslid Joost Voerman vertrekt per 1 januari 2019 bij het organisatieadviesbureau. In een reactie op zijn vertrek zegt hij dat hij heeft besloten zijn hart te volgen: “Ik zet mijn carrière voort als zelfstandig bestuursadviseur, trainer en coach.”

Als Joost Voerman op maandag 31 december de deur van zijn kantoor achter zich dicht doet, kan hij terugkijken op een carrière van meer dan dertien jaar bij Twynstra Gudde. Hij sloot zich in 2005 aan bij het kantoor vanuit Goudappel Coffeng, een adviesbureau op het gebied van mobiliteit en ruimte. Bij Twynstra Gudde bekleedde hij de positie van managing partner van de adviesgroep Mobiliteit, Strategie & Beleid en, meer recentelijk, die van managing partner van de Bestuursadviespraktijk. 

In juni 2015 werd hij directielid bij het bureau uit Amersfoort. Hij volgde Marcel de Rooij op, die de functie van directeur maar liefst twaalf jaar vervulde. Gedurende zijn driejarige termijn als bestuurslid, werkte Voerman eerst samen met directievoorzitter Ellen Peper (tegenwoordig Chief Transformation Officer bij Univé en raadslid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur) en later met Micky Adriaansens. Hierbij waren ze belast met de executie van de nieuwe strategie die Twynstra Gudde in 2013 lanceerde. Het bureau richt zich vandaag de dag op hoogwaardige dienstverlening rondom complexe transformaties en samenwerkingsverbanden, voor partijen in zowel de publieke als de private sector. De aanpak van Twynstra Gudde wordt omschreven als “eigenzinnig, altijd op zoek naar nieuwe oplossingen, zonder poespas en gericht op resultaat”.Joost Voerman vertrekt als directeur bij Twynstra Gudde“Joost heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de vakontwikkeling van de adviseurs van Twynstra Gudde. En daarmee tevens gebouwd aan een stevig fundament voor de organisatie zoals die er nu staat”, stelt directievoorzitter Micky Adriaansens – die hiervoor leidinggevende was in de zorgsector – in reactie op Voermans vertrek bij Twynstra Gudde.

Naast zijn rol bij het organisatieadviesbureau is Voerman ook lid van de raad van toezicht van RINO Amsterdam, een opleider voor professionals in de Geestelijke GezondheidsZorg, en van iHUB Alliantie, een alliantie die het mogelijk maakt voor hulpverleners en docenten om meer tijd te besteden aan jeugdhulp en speciaal onderwijs aan kinderen. Zijn rol als bestuurslid bij de Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) legt hij automatisch neer – vanuit ROA-lid Twynstra Gudde zal een nieuw bestuurslid worden voorgedragen.

Opvolger?

Een opvolger voor Voerman is nog niet bekendgemaakt. Twynstra’s raad van commissarissen, bestaande uit Rob van Gijzel, Paul Riemens en Anne-Marie Rakhorst, is op het moment van schrijven in overleg over kandidaten voor de positie. Of zijn opvolger van binnen of buiten het bureau zal komen is ook nog niet bekend.

Twynstra Gudde telt een team van circa 300 medewerkers, samen goed voor een omzet van meer dan €40 miljoen. Het bureau, dat eigendom is van partners en medewerkers, verhuist aan het eind van de zomer van 2019 naar een nieuw hoofdkantoor in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Twynstra Gudde is momenteel gevestigd in hartje centrum, tegenover het centraal station van Amersfoort.