Nieuwe directievoorzitter en 5 nieuwe partners voor Twynstra Gudde

06 juni 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Twynstra Gudde heeft per 1 juni 2016 vijf nieuwe partners benoemd: Björn Prevaas, Rutger Visser, Jeroen Moonen, Fianne Lindenaar en Frank van Es. Daarnaast heeft er een directiewissel plaatsgevonden – Micky Adriaansens neemt de plek in van Ellen Peper, die vanaf 2007 de rol van directievoorzitter vervulde en zich binnen het adviesbureau nu zal gaan toeleggen op klantwerk.

Na een afwezigheid van dertien jaar is Micky Adriaansens teruggekeerd naar Twynstra Gudde. Tussen 1999 en 2003 werkte ze voor het bureau als senior-adviseur en vanaf begin deze maand heeft ze de rol van directievoorzitter bij Twynstra Gudde ingenomen.

In de afgelopen meer dan tien jaar heeft ze vooral binnen de zorgsector ruime ervaring opgedaan. De afgelopen zesenhalf jaar gaf de bedrijfskundige en juriste in de rol van bestuursvoorzitter leiding aan Triade, een zorgdienstverlener uit Flevoland. Daarvoor bekleedde ze bestuursfuncties bij KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) en Amant, waar ze directeur thuiszorg was en sinds mei dit jaar ook toezichthouder is. Adriaansens begon haar loopbaan in de advocatuur, als advocaat bij AKD Prinsen Van Wijmen, een top-10 advocatenkantoor in ons land.

Adriaansens vormt samen met Joost Voerman de directie van Twynstra Gudde. Voerman kreeg in de zomer van vorig jaar na tien jaar bij het bureau een plek in de directie. Gezamenlijk zullen ze leiding geven aan de circa 250 adviseurs en projectmanagers van het organisatieadviesbureau uit Amersfoort, dat een nieuwe fase inslaat met het oog op de in 2013 nieuw ingezette koers.

Met die nieuwe strategie en scherpere positionering heeft Twynstra Gudde de afgelopen jaren het tij weten te keren – net als veel branchegenoten had ook Twynstra Gudde het lastig in de crisisjaren – en wist het terug te keren naar groei.

In een interview met Consultancy.nl in maart vorig jaar gaf afzwaaiend bestuursvoorzitter Ellen Peper aan dat het bureau de weg omhoog weer heeft gevonden, en de afgelopen twaalf maanden heeft het bureau over de hele linie de stijgende lijn weten vast te houden

Ook op andere vlakken wist Twynstra stappen te zetten – zo werd het bureau vorig jaar door managers verkozen tot beste adviesbureau van Nederland en wist Twynstra eerder dit jaar een prijs in de wacht te slepen voor zijn succesvolle contentmarketingaanpak. 

Twynstra Gudde directie en partners

Peper, die sinds 2007 de directiefunctie bekleedde en de afgelopen jaren leiding gaf aan de organisatie zal na de directiewissel actief blijven binnen het advieskantoor en zal zich volledig gaan toeleggen op klantwerk.

Vijf nieuwe partners

Naast de wissel binnen de top van de organisatie, heeft Twynstra Gudde onlangs ook vijf nieuwe adviseurs aan het partnerteam toegevoegd.

Björn Prevaas, voorheen enkele jaren actief bij onder meer Hay Group, is sinds 2006 werkzaam bij Twynstra Gudde en begeleidt opdrachtgevers bij het professionaliseren van project- en programmamanagement en bij vraagstukken op het gebied van organisatieontwikkeling.

Ook is hij auteur van het boek ‘Program Canvas. Rutger Visser, die zijn loopbaan begon bij Twynstra Gudde in 2000, is specialist op het gebied van projectmanagement in de wereld van Mobiliteit en Infrastructuur. Hij zorgt volgens het bureau voor “grip op het project én aandacht voor de menselijke kant”.

Jeroen Moonen is gespecialiseerd in contracteren en aanbesteden. Zijn aandacht gaat volgens Twynstra Gudde uit naar “het creëren van effectieve en succesvolle samenwerkingsrelaties tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers, voor betere projectresultaten en meer werkplezier.” Moonen begon zijn carrière in de advocatuur, en werkt sinds 2005 voor het organisatieadviesbureau.

Fianne Lindenaar helpt opdrachtgevers met het werkend krijgen van risicomanagement. Zij heeft jarenlange ervaring met het vak risicomanagement en in de bouw- en infrastructuurmarkt. Lindenaar werkt al meer dan tien jaar voor Twynstra Gudde, daarvoor bekleedde ze verschillende rollen bij overheidsinstanties.

Ten slotte is het partnerteam versterkt met Frank van Es, die met een team van adviseurs werkt aan veiligheidsvraagstukken binnen de Infrastructuurmarkt. Van Es is gespecialiseerd in onder meer project- en programmamanagement, implementatiebegeleiding en planvorming. Van Es trad in september 2008 in dienst bij Twynstra Gudde.