De 50 grootste advocatenkantoren van Nederland

23 maart 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Brauw Blackstone Westbroek, Loyens & Loeff en NautaDutilh zijn de grootste advocatenkantoren van Nederland. Samen hebben zij ruim 800 advocaten en juristen in dienst. Dat blijkt uit onderzoek van platform Advocatie.nl in samenwerking met Grant Thornton en Van Lanschot. Enige nieuwkomer in de top 10 is Van Doorne.

Jaarlijks doet Advocatie.nl onderzoek naar de belangrijkste ontwikkelingen in de top van de advocatuur. Het onderzoek – getiteld ‘De Stand van de Advocatuur en het Notariaat’ – wordt mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot en accountants- en advieskantoor Grant Thornton, en rangschikt de 50 grootste advocatenkantoren op basis van het aantal medewerkers. Bij de top 50 kantoren zijn zo’n 4,200 professionals werkzaam, waarbij de top 10 goed zijn voor 45% van de markt.

Top 20 advocatenkantoren Nederland

Met 286 advocaten mag De Brauw Blackstone Westbroek zich wederom het grootste advocatenbolwerk van Nederland noemen. Op #2 volgt Loyens & Loeff met 244 advocaten, en NautaDutilh – in 2010 nog het grootste advocatenkantoor – staat met 243 advocaten op plaats 3. De posities 4 tot en met 7 worden ingenomen door dezelfde kantoren als vorig jaar: Houthoff Buruma, AKD, Stibbe en Allen & Overy. CMS, Clifford Chance en Van Doorne completeren de top 10.

Een van de grootste daler in de lijst is Boekel De Nerée. In 2012 stond het kantoor op #11, dit jaar bevindt Boekel De Nerée zich op de 19de plek. Een recente doorgevoerde reorganisatie (het gevolg van een koerswijziging) en het vertrek van een groep partners en medewerkers gelden als de belangrijkste redenen voor de daling in omvang.

Top 21-40 Advocatenkantoren

Het kleinste advocatenkantoor in de top 50, La Gro Advocaten, heeft 32 advocaten in dienst.

Top 41-50 Advocatenkantoren